Bygger Norges første snusfabrikk – ”vil utfordre markedet”

Skal bygges på Østlandet.

Selskapet COZ Snus AS skal bygge Norges første høyvolum snusfabrikk. Med dette ønsker aktøren å utfordre andre etablerte snusaktører i Norge.

Fabrikken skal bygges på Østlandet og vil stå klar i løpet av 2023. Gründerne i selskapet har tidligere bygget flere snusfabrikker i Skandinavia, og selskapet har i dag egen produksjon i Hökerum, Sverige.

Annonse

LES OGSÅ: Snusgigantens Norgessatsing – skaffer automatisert lager i Oslo

Med egne fabrikker og ingen mellomledd, kan prisnivået holdes nede for forbrukeren, selv med høye skatter og avgifter. Vi vil med den norske fabrikken utfordre markedet og effektivisere distribusjon og logistikk. Redusert transport er positivt også fra et miljøperspektiv.

De kostnadsfordelene etableringen av fabrikken medfører vil kunne bidra til at barrieren ved å gå fra røyk til snus blir enda lavere, som forhåpentligvis kan bidra til mindre røyking i samfunner, sier CEO i COZ Snus, Johan Björkholm, i en pressemelding.

Fabrikken skal kunne sysselsette mellom 15-20 personer i første fase, opplyser gründerne i selskapet, som dessuten var først ut med å introdusere den helhvite snusen tilbake i 2014.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!