Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Bygget seg til milliarden - tross stengte butikker

therese.karlsrud.haugen

Åpner flere varehus.

ANNONSE

I et kvartal hvor gjør-det-selv-kjeden har måttet stenge 23 varehus, har Byggmax unngått permitteringer, åpnet et nytt varehus og økt omsetningen med 26 prosent.

Bestillinger på nett skal samtidig ha blitt nesten doblet. I første kvartal økte netthandelen nemlig med 90 prosent.

Ved hjelp av våre nettløsninger for handling og levering av varer opprettholder vi avstand og smittevern, og kundene kan bestemme om de vil komme og plukke opp varene selv eller få dem levert hjem, sier Niklas Hamberg, norgessjef i Byggmax.

I følge Byggmax sin årlige undersøkelse av nordmenns byggevaner, viser det seg at 6 av 8 har bygget noe hjemme under pandemien. Byggevarkjeden avslører også at én av ti har skulket hjemmekontoret for å bygge noe.

"Mange av våre medarbeidere blir lenge"

Nettløsninger i tillegg til høy pågang har altså gjort at Byggmax slapp å permittere ansatte, da varehus måtte stenge dørene for hjemmefiksere.

På tampen av kvartalet åpnet Byggmax også et nytt varehus i Elverum. I tillegg skal det nå åpnes ny butikk og regionssenter i Porsgrunn i juni.

Vi er veldig glade for at vi kunne tilby de ansatte jobb. Handel er på mange måter den nye arbeiderbevegelsen. Vi er et av de få stedene du fortsatt jobber deg opp fra gulvet. Mange av våre medarbeidere blir lenge i Byggmax, sier Hamberg.

Totalt omsatte Byggmax Group for drøye 1,1 milliarder svenske kroner under årets første kvartal. Samtidig fikk driftsresultatet et oppsving og landet på minus 2 millioner kroner, hvilket er en økning fra minus 61 millioner i fjor.

Del artikkel: