Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Byggevarekjeden ned én milliard i fjor: "Et utfordrende år"

Karl Sandlund, CEO i Byggmax Group.
Både omsetning og resultat fikk seg en ordentlig smell.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

2023 ble et tøft år for byggevarebransjen, Byggmax inkludert. Med høye renter og et forsiktig boligmarked var det færre nordmenn som ville investere i hjemmet sitt.

Likevel klarer Byggmax seg greit gjennom året.

I konsernets årsrapport for 2023 viser Byggmax Group til en omsetning på 6,1 milliarder svenske kroner. Dette er nedgang på 15,8 prosent sammenlignet med 2022, eller over én milliard, om du vil.

Driftsresultatet (ebita) endte på 179 millioner kroner, til sammenligning med 509 millioner i 2022. Resultatet ble knappe 26 millioner, ned 287 millioner fra forrige regnskapsår.

ANNONSE

Gjennom året skal byggevarekjeden dessuten ha spart 138 millioner svenske kroner på blant annet personalkostnader.

2023 var et utfordrende år med forsiktige forbrukere. Byggmax brukte tiden godt og ønsker våre kunder velkommen med et forbedret kundetilbud samtidig som vi fortsetter å effektivisere driften vår og styrke balansen, kommenterer CEO i Byggmax Grouop, Karl Sandlund, som tok over sjefsrollen i juli i fjor.

Han kommenterer videre at han er sikker på at deres lavprisposisjon i kombinasjon med omnisatsingen, med et bredt utvalg både på nett og i butikk, vil sikre relevansen overfor kundene i årene som kommer.

I løpet av 2023 åpnet Byggmax syv nye butikker, tre av dem i Norge. Men de stengte også to butikker, og talte ved utgangen av fjoråret totalt 209 butikker. I samme periode skal alle butikkene både i Norge og Sverige ha gjennomgått en oppgradering, samtidig som kostnadene reduseres med 10 prosent.

Del artikkel: