Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Clas Ohlson fortsetter å vokse – men nettsalget møter motgang

Kristofer Tonström, konsernsjef og adm. dir. i Clas Ohlson // Foto: Clas Ohlson
Kjeden skal åpne 6 nye butikker i april.
Jimmy Andersson

Clas Ohlsons omsetning, ekskludert det oppkjøpte Spares-konsernet, landet i løpet av mars på 648 millioner svenske kroner. En økning på 4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, 623 millioner kroner.

Organisk økte salget med 5 prosent sammenlignet med forrige år, mens nettsalget sank med 5 prosent til 78 millioner kroner.

LES OGSÅ: Clas Ohlson flekser etter sitt nye oppkjøp: Doblet nettsalget i januar

ANNONSE

Samtidig rapporterer selskapet at en kalendereffekt påvirket salget med minus 5 prosentenheter i mars.

Vi har hatt en sterk salgsutvikling gjennom hele året. Organisk økte salget med 5 prosent, og i sammenlignbare enheter var økningen 4 prosent, til tross for en betydelig negativ kalendereffekt, sier administrerende direktør Kristofer Tonström i en pressemelding

Inkludert Spares-konsernet blir månedsomsetningen skrevet til 695 millioner i mars, samtidig som nettsalget landet på 125 millioner.

Butikkbestanden økte med to butikker i mars sammenlignet med samme måned i fjor. Ved månedsslutt hadde kjeden 224 butikker.

Utviklingen i sammenlignbare enheter gir oss ytterligere selvtillit i vårt strategiske veivalg om å åpne flere Clas Ohlson-butikker. Bare i april åpner vi seks nye butikker, og vår målsetning er å legge til ytterligere cirka ti butikker i løpet av neste regnskapsår, sier Kristofer Tonström.

Samtidig forteller de at det tidligere samarbeidet med Mathem og Oda nå er avsluttet.

LES OGSÅ: Clas Ohlson utvider i Norge - nærmer seg 100 butikker: "Vi er svært populære"

Del artikkel: