Clas Ohlson leverer sterkt tross salgsfall 

"Vi står sterkt"

Clas Ohlsons totale omsetning falt med 1 prosent under årets første kvartal og landet på litt over 2 milliarder svenske kroner. Samtidig endte driftsresultatet på 147 millioner kroner mot 166 millioner kroner under samme periode i fjor.

Men sammenligningstallene fra i fjor er tøffe, og selskapet er fornøyde med nok et sterkt kvartal.

Annonse

I en tid hvor kundeatferden endrer seg raskere enn noen gang tidligere kan vi vise til at Clas Ohlson står sterkt i det finansielle årets første kvartal, skriver administrerende direktør Kristofer Tonström i rapporten.

Han trekker frem at relevante produkter, god service og investeringer i e-handelen har vært avgjørende.
Vi har sett en fortsatt positiv trend for nettsalget vårt, som steg med 19 prosent i løpet av kvartalet, men det er kanskje enda mer gledelig at vi med hell har forkortet ledetider og økt konvertering for netthandelen vår. Dette viser at investeringene vi gjør i digitale kundemøter og i en raskere og mer effektiv logistikkjede, har gitt resultater.
På det norske markedet omsatte Clas Ohlson for 897 millioner kroner i første kvartal, som er en nedgang fra 904 millioner kroner under tilsvarende kvartal i fjor.

"Vil ha stor innvirkning"

I likhet med mange andre i bransjen er imidlertid også Clas Ohlson påvirket av forstyrrelsene i transportmarkedet. Kjeden tror problemene vil ha stor innvirkning i tiden fremover.
De mye omtalte forstyrrelsene i godstransport fra Asia er en ytterligere utfordring som har ført til litt høyere transportkostnader i løpet av kvartalet, og vil ha stor innvirkning i fremtiden. I tillegg til å jobbe aktivt med priser til våre kunder, ser vi alltid etter de beste løsningene på hver enkelt godstransport, for eksempel ved å samarbeide med andre selskaper om transport. Vi dempet også effekten av mangel på transportkapasitet ved å optimalisere interne prosesser og en mer diversifisert forsyningskjede, skriver selskapet.
I august skal selskapets totale salg ha økt med 3 prosent og nettsalget med 22 prosent. Dette gir et viktig grunnlag for høsten og den viktige julehandelen, meddeler selskapet.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!