Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Clas Ohlson med nedgang i Norge – mens nettsalget skyter fart

Kristoffer Tonström, adm. direktør i Clas Ohlson.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Et bevis på at vi har truffet rett".

ANNONSE

Hvordan går det for Clas Ohlson? Jo, salget økte i april med én prosent til 612 millioner svenske kroner, fra 697 millioner i april i fjor. Med andre ord en ganske beskjeden oppgang.

På nett derimot øker salget med hele 7 prosent, til 79 millioner kroner. Antallet butikker går ned til 222 stykk, en minskning på syv butikker.

I et fortsatt presset detaljhandelsmarked når vi også i april en organisk salgsvekst. Den organiske økningen i totalsalget var tre prosent og salget online økte med syv prosent sammenlignet med forrige år. Det er et bevis på at vi har truffet rett i kundetilbudet med et sterkt salg innen fokusområdene for sesongen, slik som solcelledrevet utebelysning, produkter for å organisere hjemme samt hageutstyr, skriver administrerende direktør og konsernsjef Kristofer Tonström i en kommentar til aprilsifrene.

"Ugunstige valutabevegelser"

Det går dessverre noe treigere i Norge. Her synker det organiske salget med -1 prosent til 240 millioner kroner i april. Samtidig økte den med 9 prosent i Sverige, til 303 millioner. I Finland forblir salget uforandret og ligger på 68 millioner.

Ser man på de ulike markedene skiller Sverige seg positivt ut med en salgsøkning på ni prosent i løpet av måneden. Makroutfordringer i form av inflasjon og for oss ugunstige valutabevegelser består. Vårt fokus er derfor å ha en mer konkurransekraftig kostnadsbase og å fortsette å tilby våre kunder relevante og prisgunstige produkter i en tid hvor husholdningenes økonomi er anstrengt, sier Tonström.

Del artikkel: