Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Clas Ohlson øker på alle fronter - nettbutikken går som toget

Kristofer Tonström, konsernsjef og adm. dir. i Clas Ohlson // Foto: Clas Ohlson
Nettsalget står nå for 17 prosent av konsernets omsetning.
Jimmy Andersson
jimmy@netthandel.no

Clas Ohlson rapporterer i dag sterke tall for selskapets tredje kvartal, fra november til januar. En periode som dekker både Black Friday, julehandelen, romjulen og januarssalget.

Salget, ekskludert det oppkjøpte Spares-konsernet, økte med 9 prosent til 3,2 milliarder svenske kroner i kvartalet. Salget inkludert Spares-konsernet beløp seg til 3,4 milliarder.

LES OGSÅ: Grønt lys for Clas Ohlson – kjøper e-handler for en halv milliard

ANNONSE

Også på bunnlinjen ser det lyst ut for selskapet. Resultatet, etter skatt, mer enn doblet seg fra 158 til 321 millioner kroner.

Det positive momentumet vi har skapt med riktige produkter til riktig pris, god produkttilgjengelighet og god kundeservice har resultert i et sterkt tredje kvartal i regnskapsåret 2023/24. Totalt sett oppnådde vi en organisk omsetningsøkning på tolv prosent, og driftsresultatet forbedret seg til 422 millioner kroner sammenlignet med 215 millioner kroner året før, kommenterer administrerende direktør Kristofer Tonström.

Netthandelen vokser

Også netthandelen utviklet seg sterkt med en vekst på 19 prosent til 410 millioner kroner i kvartalet. Hvis vi også inkluderer nettsalget fra Spares, lander tallet på 589 millioner.

Inkludert salget fra Spares Europe, som ble kjøpt i november og konsolidert inn i Clas Ohlson-konsernet fra og med det tredje kvartalet, kommer cirka 17 prosent av konsernets totale omsetning nå fra netthandelen.

Vår modell der netthandelen er tett integrert med butikknettverket, verdsettes av kundene, og netthandelen fortsetter å utgjøre en betydelig del av den totale veksten. Vi ser nå med tillit fram til mulighetene som oppstår med et ledende selskap innen reservedeler og tilbehør for elektronikkprodukter som en del av Clas Ohlson, sier Tonström.

Del artikkel: