Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Clas Ohlson øker på nett med over 60 prosent

Clas Ohlson reduserer kostnadene - kan påvirke 200 jobber
Lotte Lyrå, daglig leder i Clas Ohlson.
therese.karlsrud.haugen

Kraftig netthandelsvekst i april.

ANNONSE

Omsetningen på nett øker kraftig for Clas Ohlson, som opplevde en vekst på 61 prosent til 59 millioner kroner i april. Det meddeler selskapet i sin april-oppdatering.

Den svenske kjeden, som avslutter sitt regnskapsår i april, kan samtidig meddele at samlet omsetning på nett i 2019/2020 endte på 542 millioner kroner. Det vil si en økning på 25 prosent sammenlignet med året før.

Med en kombinasjon av raske tiltak og fortsatt omstillingsarbeid i tråd med vår strategiske plan har vi tilpasset både tilbudet og virksomheten til dagens forhold. Tiltakene gir resultater og vi kommer til å oppnå målet om en driftsmargin på 4-6 prosent under inneværende regnskapsår 2019/20, sier Lotte Lyrå, konsernsjef i Clas Ohlson, i en kommentar.

Totalt for hele selskapet skal omsetningen ha landet på 571 millioner svenske kroner i april. Det er en nedgang fra 592 millioner kroner.

For Norge alene økte imidlertid omsetningen fra 241 millioner til 249 millioner kroner. Dette var det eneste landet hvor Clas Ohlson økte sin totale omsetning under april.

Vi har fått bekreftelse på at vi har klart å indentifisere endret kundeatferd når det gjelder å tilby et relevant sortiment, attraktivt tilbud og praktiske leveringsalternativer. Med online vekst i april på hele 61 prosent og 45 prosent for fjerde kvartal, kan vi også se at utviklingen av vår e-handelsplattform fortsetter å bære frukt, sier Lyrå.

Clas Ohlson legger frem sin årsrapport 3. juni.

Del artikkel: