Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Clas Ohlson tapte 52 millioner på en måned

Lotta Lyrå, konsernsjef i Clas Ohlson.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Netthandelen falt med 6 prosent.

ANNONSE

Clas Ohlson tapte 52 millioner kroner denne måneden. Det gjelder sammenlagt for alle selskapets markeder i løpet av september. Det betyr at salget falt med 8 prosent og utgjorde 629 millioner svenske kroner, eller 660 millioner norske kroner. På det norske markedet hadde omsetningen en organisk vekst på 7 prosent og landet på ca. 277 millioner kroner.

Etter en sterk sommer har den reduserte kundetrafikken som vi har sett siden pandemiens utbrudd under våren har nå hatt en klar innvirkning på salget. For å følge med på utviklingen har vi lagt mer fokus på kostnadskontroll og mål om å opprettholde en god lønnsomhet tross svakere salg, sier Lotta Lyrå, konsernsjef i Clas Ohlson, i en pressemelding.

Clas Ohlson har over lenger tid varslet økning på nett, men nå skal netthandelen også ha falt. I september gikk salget på nett ned med 6 prosent til 42 millioner svenske kroner.

Det reduserte salget på nett i september kan ses i lys av at vi under perioden har implementert et helt nytt lagerstyringssystem. For å gjennomføre forandringen på en kontrollert måte, og i god tid til årets viktigste salgsperiode, var vi restriktive med investeringer. Midlertidig lengre leveringstid i forbindelse med systemimplemeteringen har også påvirket salget i netthandelen.

I perioden fra mai til september 2020 har salget til Clas Ohlson falt med 2 prosent til ca. 3,4 milliarder svenske kroner. Salget på nett har samtidig økt med 42 prosent til 274 millioner kroner.

Del artikkel: