Coop investerer 100 millioner i klimatiltak – ”et viktig bidrag”

Blir første i Norge med energipositivt logistikksenter.

Som et viktig steg mot Coops klimamål etablerer selskapet nå Norges første energipositive logistikksenter. 25 000 kvadratmeter dekkes med solcellepaneler, og anlegget på Coop Logistikksenter (CLog) vil, når det er ferdig, produsere mer energi enn det forbruker. Derfor er dette en viktig satsing for Coop Norge.

Dette vil gjøre anlegget til det første energipositive logistikksenteret i Norge, og vil være et viktig bidrag til å nå våre klimamål. Dette betyr at anlegget skal gå fra å være en energiforbruker, til å bli en energiprodusent. Overskuddet av energi som produseres vil gå til å varme opp hus og næringseiendommer i området, sier Per Løberg Eriksen, bærekraftansvarlig i Coop Norge, i en pressemelding.

Annonse

Coop Norge har satt seg som mål å redusere sine klimautslipp med minimum 40 prosent innen 2025. Satsingen på CLog er sterk, og det er planlagt investeringer på 100 millioner kroner i klima- og energitiltak nettopp her.

Vil lade kjøretøyflåten med solenergi

Investeringen dekker solcelleanlegget, men også flere andre energi- og klimatiltak.

I første fase får vi på plass et enormt solcelleanlegg. Dette består av lettvekt solceller som limes på fasaden, og standard solceller med og uten termisk snøsmelting på tak, sier Roger Nyeng, logistikkdirektør i Coop Norge.

Strømmen som produseres vil blant annet brukes til kjøleaggregat på bilene som selskapet benytter.

Solcellene vil produsere strøm til blant annet kjøleaggregatene på bilene våre, slik at vi kan fase ut fossilt drivstoff. I neste omgang ønsker vi også å lade bilene med solenergi, sier Nyeng.

Solcellene er levert av Solcellespesialisten, og blir et av Norges største solcelleanlegg. Investeringen er gjort med støtte fra ENOVA, og Nyeng forteller at Coop Norge ønsker å benytte erfaringene fra dette prosjektet på flere av selskapets logistikkenheter.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!