Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

CRO-byrå legger ned: ”Det norske markedet henger etter”

Joachim Furuseth, Rebecca Andersson og Deniz Gün fra Right Brain.
therese.karlsrud.haugen

Ikke modent nok.

ANNONSE

I 2016 startet Joachim Furuseth, Rebecca Andersson og Deniz Gün byrået Right Brain, som har spesialisert seg på "CRO" (konverteringsoptimalisering). De anså markedet som modent nok, og gründerne trodde alt skulle ligge til rette for suksess. Slik ble det dessverre ikke, og byrået har nå besluttet å legge ned, noe Kampanje var den første til å omtale. 

Det norske markedet henger etter, og har fremdeles ikke modnet, sier administrerende direktør og gründer i Right Brain, Joachim Furuseth, i en pressemelding.

Right Brain skulle hjelpe selskaper med vekst ved å få større eierskap til data, fokusere på sine besøkende ved optimaliserte kundereiser og brukeropplevelser. De har jobbet med store norske aktører som Varner Gruppen, Hafslund Strøm, RiksTV, Volvat, Tanum, Orkla, Sportmann og Verdane. 

Ganske tidlig erfarte Right Brain at det norske markedet ikke var modent nok for et rendyrket CRO-selskap likevel. Furuseth mener man kan sammenligne CRO litt med SEO (søkemotoroptimalisering) for ti år siden.

Den korte forklaringen er at vi har fokusert på et «up and coming» fagområde, snevre og som spesialister. Og det i et marked som er vant til å kjøpe flere tjenester hos ett og samme byrå. Kall det gjerne en «ukultur» i markedet, i alle fall etter min mening. Det å ikke spesialisere seg, men velge å forbli generalister er noe jeg mener er drepen for ethvert byrå, store som små, sier Furuseth i en kommentar til Ehandel.

Gir seg med flagget til topps

Right Brain skal ha signert 28 ulike prosjekter i 2019, hvor 10 av de landet i Q4, som kan være et tegn på modning. Likevel vil byrået gi seg mens de fortsatt har kontroll.

Det signaliserer for meg at bransjen begynner å komme inn i tenårene, de begynner å se viktigheten av fagområdet vi jobber i, men de er langt fra voksne. Dessverre kan ikke vi vente på at markedet vokser opp, sier Furuseth.

I tiden videre håper Furuseth på at CRO kan bli del av noe større, og leve videre i andre byråer.

Veien videre er fremdeles noe uklar. Personlig er jeg i dialog med ulike byråer for å forøke å få CRO til å kunne leve videre som et rendyrket fag innad i et byrå med flere tjenester. Ellers er det i god gammeldags Right-Brain-ånd en del andre jern i ilden samtidig også, avslutter han.

Del artikkel: