Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dansk liveshopping-robot gjør suksess – kundelisten vokser i Norge

Produktutvikler Nikolai Aas Pedersen og Christian Vester, CEO i ELISA.
Foto: ELISA
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Liveshopping er en essensiell salgskanal"

ANNONSE

På kort tid har den danske startupen ELISA blitt markedsledende innen liveshopping. Siden etableringen i januar 2021 har selskapet hjulpet over 1000 e-handlere å gå live, med brukere i syv land i Norden og Europa.

Slik ble veien til for de danske gründerne – og derfor mener de at de sitter inne med oppskriften på suksess.

Liveshopping er en sammensmelting mellom den fysiske butikken og den digitale handelen, og derfor er vi klart overbevist om at liveshopping er en essensiell salgskanal. Her møtes det menneskelige og personlige preget fra den fysiske verden, med det enkle og tilgjengelige fra digital handel, forteller Christian Vester, CEO i Elisa, til Ehandel.

Det hele startet med to brødre som ville hjelpe sin mor da Danmark stengte ned omtrent samtidig med Norge i mars 2020. Hun eier en café, og trengte hjelp med å nå kunder på Facebook. Slik ble softwaren, og deres Ja takk-robot, til. Det er Nikolai Aas Pedersen og Rasmus Aas Pedersen som står bak utviklingen av live-roboten.

Roboten har oversikt over produkttilgjengelighet samt antall bestillinger, og sender samtidig bekreftelse til kunden direkte i appen Messenger ved bestilling. Den gir også beskjed til kunden dersom det ønskede produktet er utsolgt.

Flere kunder i Norge

Siden den gang har det vært stort fokus på å videreutvikle roboten og overføre funksjoner til å gjelde alle typer butikker og nettbutikker i sosiale medier. Nå bistår startupen flere tusen kunder, også her i Norge. Mimmis, som nylig ble kåret til Årets nettbutikk i kategorien "Barn og familie", er én av flere norske nettbutikker på ELISAs kundeliste.

Også på listen finner vi Power, som i forkant av Black Week testet sin aller første livesending og endte med å selge for 11 millioner kroner på under én time.

Liveshopping står sterkt innen det brede detaljmarkedet, men de bransjer og kategorier som gjør det best, er typisk de som er flinkest på å inspirere til øyeblikkelige kjøp. Derfor er det spesielt klær og mote, skjønnhet, fersk mat, elektronikk og interiør som gjør det best, men det forventes at flere kategorier vil se fordelene og vokse i tiden fremover, forteller Vester.

"Suksess skal måles relativt"

Selskapet kan ikke opplyse spesifikke tall for de enkelte nettbutikkene, men deler flere suksesshistorier fra året som har gått. Blant annet omsatte en dansk butikk i sommer for 314.000 danske kroner på ett liveshow. Dette tilsvarer rundt 430.000 i norske kroner.

Om de vellykkede eksemplene forteller Vester at det er viktig å se de enkelte butikkene, og ikke måle alt i antall kroner. 

Det er dog viktig å poengtere at suksess skal måles relativt. For en mindre butikk kan det også være suksess å ha 50-100 seere i løpet av en live-session, som til sammen legger igjen en håndfull ordre. Det handler i stor grad om hva man ønsker å oppnå med sitt liveshow, sier Vester.

ELISA har i dag 13 ansatte, og en europeisk ekspansjon er i planene for de kommende årene. Anders Holch Poulsen, eier av klesmerket Bestseller, og NORDIC MAKERS er med på eiersiden sammen med brødrene Aas Pedersen og Vester. Målet er klart: nemlig å bli en ledende leverandør innen programvare for salg på sosiale medier.

Del artikkel: