Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dansk møbelaktør passerer milepæl i Norge: “Bikket 100 millioner i fjor”

Henrik Andersen, CEO i Sofacompany // Foto: Sofacompany
Gode muligheter til å ta markedsandeler i år, mener Sofacompany-sjefen.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Ferske resultater for den danske e-handleren Sofacompany, som selger både sofaer og annet møblement til kunder i Norden, har trillet inn. Ikke bare slo man resultatet fra året før, Sofacompany har også nylig passert en viktig milepæl i Norge.

Den største årsaken til salgsøkningen skal være at flere kunder fikk opp øynene for deres danske designmøbler til en konkurransedyktig pris. Rask hjemlevering og investeringer gjort i kundeservice skal også ha bidratt til at enda flere klikket hjem nye sofaer i 2023.

ANNONSE

I regnskapsåret 21/22, som løper fra 1. september 2021 til 31. august 2022, omsatte selskapet for 96,4 millioner kroner i Norge. Påfølgende regnskapsår, i 22/23, passerte Sofacompany milepælen med en omsetning på 101 millioner kroner i det norske markedet.

Året 2023 er preget av mindre forbruk som følge av inflasjon og økte renter for folk flest. Dette har også rammet handel med møbler og førte til nedgang i den generelle møbelhandelen. Til tross for dette fikk vi en liten økning og bikket 100 millioner i fjor, forteller Henrik Andersen, CEO i Sofacompany, til Netthandel.

"Gode muligheter for de beste"

Om inntektene vil fortsette å vokse i det nye året gjenstår å se, men Andersen mener skal finnes gode sjanser.

Vi tenker at markedet fortsatt vil være krevende, men at det også er gode muligheter til å ta markedsandeler for de aller beste, sier han.

Selskapet har et eget team som designer alle møbler. Disse produseres i Vietnam, og shippes videre hjem til kunder i Norden fra hovedlageret deres i Danmark.

Siden sist gang vi pratet med danske Sofacompany, har antallet showroom i Norge økt fra fem til seks, og kunder kan i dag prøvesitte og kjenne på møblene i byene Oslo, Kristiansand, Bergen, Sandvika, Stavanger og Trondheim, før de klikkes hjem.

Del artikkel: