Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dårlig vinter svekket sportskjeden: ”En skuffelse”

Ny toppsjef til XXL
therese.karlsrud.haugen

Resultatet falt med 361 millioner kroner.

ANNONSE

Fjerde kvartalet ble en skuffelse for XXL. Sportsselskapet leverte et driftsresultat på minus 246 millioner kroner, som er ned fra 115 millioner kroner under samme periode året før.

Resultatet skal i stor grad ha blitt påvirket av en ekstraordinær nedskrivning av varelageret på 385 millioner kroner.

Resultatene i fjerde kvartal 2019 er en skuffelse og XXL fortsetter og miste markedsandeler i en tøff sportsbransje. Med krevende forhold i markedet og en begrenset vintersesong, ser bransjen en opphopning av varer og kraftige salgsaktiviteter, skriver XXL i rapporten.

Omsetningen skal på sin side ha gått ned med 10 prosent til 2,31 milliarder kroner. Samtidig ble nettsalget redusert med 21,3 prosent og landet på 408 millioner kroner.

Det ble spesielt drevet av betydelig lavere volum under Black Friday.

LES OGSÅ: Sportskjeden Gresvig er konkurs

Ny sjef fra april

For hele året ser det dessverre ikke lysere ut for XXL. Omsetningen for 2019 falt med 5 prosent og endte på 8,9 milliarder kroner. Driftsresultatet gikk på sin side ned fra 541 millioner kroner under 2018 til 490 millioner.

På den positive siden har XXL varslet at Pål Wibe blir selskapets nye toppsjef, og i rapporten fremkommer det at han vil ta over skuta fra og med 1. april.

Wibe har lang erfaring innen retail og kommer nylig fra tilsvarende stilling i Europris. Wibe uttalte i et intervju med Ehandel tidligere i januar at han skal gjenreise tilliten til XXL, men at det neppe er noen "quick fix".

Del artikkel: