Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dårligere enn forventet for Zalando – “grunnlaget er sterkt“

David Schneider, Co-CEO i Zalando.
Foto: Zalando
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Nå tas grep for forbedringer.

ANNONSE

2021 ble avrundet med gode tall og en større vekst enn forventet for motegiganten Zalando. Når selskapet i dag presenterer sine tall for første kvartal 2022 er det dog omvendt, da resultatene ble dårligere enn forventet.

Omsetningen falt 1,5 prosent til 2 205 millioner euro i første kvartal. I rapporten forklarer selskapet at kvartalet er påvirket av et marked preget av inflasjon, høyere strøm-, drivstoff- og levekostnader generelt, i tillegg til at vi fremdeles er på vei ut av en pandemi.

Vårt forretningsgrunnlag er sterkt og vi tar steg mot å forbedre våre resultater. Vi administrerer Zalando på lang sikt og har alltid brukt vår smidighet og tilpasningsevne for å kunne vellykket respondere på kortsiktige utfordringer og forbrukernes etterspørsel for å bli bedre og sterkere. Vi er fortsatt sikre på at vi vil nå vår ambisjon om å klare mer enn 30 milliarder euro GMV innen 2025, sier Robert Gentz, Co-CEO i Zalando i en pressemelding.

LES OGSÅ: Sterke resultater for Zalando – vokser raskest i Norden

Samtidig som det justerte driftsresultatet landet på negative -51,8 millioner euro, fokuseres det på at deres kundebase er i vekst og at nettopp kundeforholdet skal ytterligere forbedres. Man skal også fortsette investeringer i plattformen for kunne tilby en førsteklasses kundereise. Resultat etter skatt ble -61,3 millioner euro mot 34,5 millioner euro samme periode i fjor.

Vi er fleksible og godt forberedt for å styre Zalando gjennom dette flyktige markedsmiljøet. Dette inkluderer at vi gjør nødvendige grep for å forbedre våre resultater. Samtidig fortsetter vi å investere for å drive langsiktige verdier. Vi ekspanderer vårt logistikknettverk og avanserer vår plattform for å kunne levere bedre til våre kunder og partnere, sikre bærekraftig vekst og rigge oss for langsiktig suksess, sier Dr. Sandra Dembeck, CFO i Zalando.

Flere logistikksentre er på vei opp i Tyskland, Polen og Frankrike. Zalando skal også utvide til to nye markeder i mai, nemlig Ungarn og Romania.

Del artikkel: