De acer gamet i sin e-handelsnisje – “vi får mye skryt”

Gründerne gjør sitt for å løfte både e-sport og gjenbruk.

Det er et halvt år siden GamEra-gründerne Pål Fredrik Berg og Anders Sildnes gjorde liv av drømmen om å gjøre gaming mer bærekraftig og tilgjengelig for folk. I nettbutikken deres finner vi brukte PC-er og skjermer som pusses opp og rigges klart til gaming.

Resultatet er en noe grønnere gamingbransje – hvor flere har råd til å bli med på spillet. Vi har tatt en prat med Sildnes for å høre hvordan oppstarten har vært i et marked som preges av uro og økte kostnader over hele linja.

Annonse

Salget har vært bra, men noe under det vi håpet på, mest sannsynlig som følge av situasjonen i Norge og verden generelt, men vi setter stadig dags- og ukesrekorder. Tilbakemeldingene på både nettbutikk og konsept har vært veldig, veldig bra. Vi har fått i gang Lipscore hvor vi tracker tilbakemeldinger knyttet til både produkter, men også oss generelt. Der ligger vi på en rating på 4,9 av 5 – så det er bra, forteller Sildnes til Ehandel.

Det er altså liten tvil om at GamEra fyller et hull i markedet. I tillegg til å tilgjengeliggjøre gaming, som er en stadig voksende sport og bransje, redder man tusenvis av fortapte PC-er og skjermer som har gjort sin jobb på kontorer landet rundt.

Å gi kundene god oppfølging har vært en del av målet. Og skal vi være ærlig, så er det ikke vanskelig å skinne i et marked av aktører som ikke akkurat omfavner kundene sine. Vi får mye skryt for at vi er tilgjengelige, der andre gjør alt de kan for å ikke være det.

LES OGSÅ: Deres nye e-handel skal gjøre gaming billig og miljøvennlig 

Lanserer nye produkter

I tillegg til å fokusere på gjenbruk av komponenter har GamEra lansert nye produkter og tjenester, blant annet GamEra Gaming PC og muligheten til å oppgradere egen PC.

GamEra Gaming PC er en ny og kraftigere PC, med fokus på bærekraftige alternativer. Der bruker vi standardiserte komponenter som kan byttes ut etterhvert som behovet kommer. Dette har fungert veldig bra og vi har allerede solgt mange PC-er til kunder over hele Norge.

Vi har også åpnet opp for oppgradering av PC-er, hvor kundene kan komme med sine eldre og kanskje noe utdaterte PC. Foreløpig er dette noe som er mest hensiktsmessig lokalt på grunn av utfordringer med frakt, men vi jobber med løsninger slik at vi kan tilby dette til resten av Norge også.

Gaming-guruene deler også at de vil kjøre kampanjer i novembermåned og under Black Friday. Fokuset vil naturlig ligge på gjenbrukte PC-er og de tilpasset gaming.

Annonse

Dette er en tid hvor det ikke er lett å hevde seg i mediebildet med aktører som Komplett, Elkjøp og andre som bruker millioner av kroner på markedsføring. Men vi kommer til å være synlige med fokus på våre unike produkter, som igjen er et veldig godt alternativ i en tid hvor lommeboka ikke er like full som den kanskje har vært tidligere, avslutter Sildnes.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!