Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

De ble kåret til Norges mest innovative bedrifter

Daglig leder, Hege Nilsen Ekberg, som mottar pris.
therese.karlsrud.haugen

Gründervirksomheten fra Sørlandet troner i toppen.

ANNONSE

Norsk innovasjonsindeks er klare med resultatene for 2019 og har kåret IKEA til den fremste bedriften innenfor kommersielle innovasjoner for fjerde året på rad, mens Stormberg tok førsteplassen innen sosiale innovasjoner foran flere internasjonale merkevarer.

Norsk innovasjonsindeks er verdens første og eneste kundebaserte rangering av innovative virksomheter og måler både kommersielle innovasjoner og sosiale innovasjoner. Både Stormberg og IKEA er blant topp 10 i begge kategoriene, som ble lansert på arrangementet; “Developing sustainable innovation strategier” på Norges Handelshøyskole.

Vi er utrolig takknemlige og stolte over å komme høyt opp på begge målingene, og vi setter så uendelig stor pris på denne utmerkelsen. Vi vil rette en stor takk til alle våre kunder og folket for tilliten. Det inspirerer oss i det videre arbeidet, sier daglig leder i Stormberg, Hege Nilsen Ekberg, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Stormberg merker grønnere kunder under årets Black Friday

"En god nabo"

En høy score innen sosiale innovasjoner, slik Stormberg mottok, betyr at kundene oppfatter bedriften som en driver av positive samfunns- og miljøendringer.

Det spesielle med Stormberg er at de i tillegg til å være kommersielt innovative også oppleves som «en god nabo» gjennom sine miljø og samfunnsmessige innovasjoner. I dagens markeder er dette noe som vil bli tillagt økt betydning og gjør at Stormberg oppleves som attraktive i markedet, sa Tor W. Andreassen, Professor ved NHH Norwegian School Economics, under kåringen.

Hos Stormberg har mangfold, bærekraft, innovasjon og åpenhet stått sterkt i en årrekke, hvor turtøyprodusenten blant annet var først ut i Europa i sin bransje med panteordning på brukt turtøy, og har vært en forkjemper for mer åpenhet om leverandørkjeder. Stormberg har også blitt kåret til tekstilbransjens mest bærekraftige selskap i Sustainable Brand Indeks.

I det utfordrende retailmarkedet vi står i så har vårt fokus vært utvikling og nye tiltak knyttet til en sterkere omnikanal, med fokus på bærekraft og innovasjon. Vi er i tillegg en merkevare som engasjerer oss i samfunnsdebatten. Vi tør å stå opp for våre verdier og det vi tror på, selv om det tidvis kan skape debatt og kraftig engasjement, sier Nilsen Ekberg.

LES OGSÅ: Skal pante kundenes klær og selge de på nett

Topp 10

Resultatene er basert på over 23 000 svar fra kundene til rundt 80 bedrifter i 20 bransjer, i tillegg til NHHs egen datainnsamling i form av kvalitative studier. Topp 10 i begge kategorier kan du se nedenfor:

Norsk Innovasjonsindeks 2019

 1. IKEA
 2. SBANKEN
 3. ONECALL
 4. FINN.NO
 5. TOYOTA
 6. ZALANDO
 7. STORMBERG
 8. KOMPLETT
 9. TELENOR
 10. NORWEGIAN

Sosial Innovasjonsindeks 2019

 1. STORMBERG
 2. IKEA
 3. TOYOTA
 4. NORDIC CHOICE
 5. FINN.NO
 6. THON
 7. SPAREBANK 1
 8. SBANKEN
 9. NOR-WAY BUSSEKSPRESS
 10. FLYTOGET

Del artikkel: