Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

De første elektriske flyene er bestilt - målet er logistikk uten utslipp

DHL Express
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Skal leveres om tre år.

ANNONSE

DHL Express har lagt inn bestilling på de aller første elektriske lasteflyene fra Eviation. 12 fullt elektriske Alice eCargo-fly skal hjelpe DHL mot målet om å etablere et elektrisk expressnettverk i en bærekraftig luftfartsfremtid. Flyene er forventet levert i 2024.

Vi tror bestemt på en fremtid med logistikk uten utslipp, sier John Pearson, administrerende direktør i DHL Express, i en pressemelding og fortsetter: Derfor følger våre investeringer alltid målet om å forbedre vårt karbonavtrykk. På vei til ren logistikk spiller elektrifiseringen av alle transportformer en avgjørende rolle og vil i vesentlig grad bidra til vårt overordnede bærekraftsmål om null utslipp. DHL Express ble grunnlagt i 1969 og har vært kjent som en pioner i luftfartsindustrien i flere tiår. Vi har funnet den perfekte partneren med Eviation ettersom de deler vårt formål, og sammen tar vi en ny æra med bærekraftig luftfart.

LES OGSÅ: Bytter til biodrivstoff for all sjøfrakt: "Et naturlig skritt for oss"

Alice-flyene trenger kun én pilot, bærer 1200 kilo, og vil kreve 30 minutter ladetid per flytime. Ladetiden kan også bli noe mindre, melder DHL Express. Med færre bevegelige deler i den elektriske motoren, skal påliteligheten øke og vedlikeholdskostnadene reduseres.

Fra første dag satte vi oss et dristig mål om å transformere luftfartsindustrien og skape en ny æra med elektriske fly. Samarbeid med selskaper som DHL som er ledende innen bærekraftig e-godstransport, er et bevis på at den elektriske epoken er over oss. Denne kunngjøringen er en viktig milepæl i vår søken etter å forandre fremtiden for flyvning over hele verden, sier Eviation-sjef Omer Bar Yohay i pressemeldingen.

Det helelektriske flyet er designet slik at det kan konfigureres for enten e-last eller passasjerer, og den første flyturen er planlagt senere i år.

Del artikkel: