De leverer sitt beste kvartal noensinne: ”Aldri vært sterkere”

Også det norske markedet er på rett vei.

Synsams tall for andre kvartal står klare og det rapporteres om den høyeste omsetningen noensinne i et enkelt kvartal.

Omsetningen øker med 12 prosent til drøye 1,5 milliarder svenske kroner. Driftsresultatet (ebitda) øker med 15,6 prosent til 401 millioner kroner i andre kvartal 2023. Netto gjeld øker også med over 50 millioner til totalt 2,985 milliarder kroner. Resultatet etter skatt endte på 140 millioner kroner.

Annonse

Lønnsomheten økte i Synsams samtlige fire segmenter i det andre kvartalet. I Sverige økte Synsam sin markedsandel ytterligere med en organisk tilvekst på 10 prosent samtidig som ebitda-marginalen styrkes. Norge er på rett vei og rapporterte en forbedret utvikling, med en organisk tilvekst på 10 prosent og med styrket ebitda-marginal. Kostnads- og omstruktureringsprogrammet 1.0 går etter planen og har størst effekt i Sverige og Norge, kommenterer administrerende direktør og konsernsjef, Håkan Lundstedt, i en pressemelding.

Samtidig skal et kostnads- og omstruktureringsprogram 2.0 være i gangsatt. Her forventer man å se resultater fra 2024, men det oppgis ikke hvilke tiltak som er inkludert i dette programmet som skal spare kostnader.

Imidlertid opplyses det at etableringstakten for nye butikker i første halvår skal ha vært redusert og at fokuset på oppgraderinger av allerede eksisterende butikker står først. Målet om å etablere 90 nye butikker i løpet av årene 2024-2026 står fast.

I andre kvartal 2023 oppfylte vi både vårt tilvekstmål på middels lang sikt, å nå en organisk tilvekst på 8-12 prosent, og vårt lønnsomhetsmål å nå en ebitda-marginal på 25 prosent eller høyere. Jeg vil også i dette kvartalet takke våre medarbeidere for sterk innsats i møtet med våre kunder og for at man vellykket møter våre kunders behov. Synsams posisjon på markedet har aldri vært sterkere, men vi tar ytterligere skritt for å fortsette å styrke vår posisjon, avslutter konsernsjefen.

Synsam teller i dag 116 butikker samt 632 ansatte i Norge og er landet nest støre optikerkjede, ledet av Krister Duwe som Norgessjef i Synsam Group.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!