Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

De skal bli best innen 3PL – henter penger fra kjente investorer

Gründer Gustav Jebsen, her med Jon Kåre Stene og Eirik Dahle som nå trer inn i styret til 360 Logistics.
Foto: 360 Logistics
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Behovet for 3PL-aktører øker i takt med netthandelen.

ANNONSE

360 Logistics er inne i sitt fjerde driftsår. Siden etablering i 2018 har 3PL-aktøren opplevd eventyrlig vekst og med nye investorer på plass skal fremtidens infrastruktur for effektiv og grønn netthandel bygges.

I 2021 omsatte selskapet for 53 millioner kroner, med over én million forsendelser fra sitt pakkelager i Oslo. I denne runden får 360 Logistics investeringsselskapene Dovetail, Ferd og Skyfall Ventures på eiersiden og er dermed sterkt rigget for videre vekst.

For oss er det en perfekt kombinasjon av investorer som vil gi oss slagkraften til å ta det neste steget. Dovetail, Skyfall og Ferd representerer de skarpeste miljøene i Norge innen tech, skalering, og bærekraft. Sammen skal vi bygge neste generasjons datadrevne og automatiserte infrastruktur for bærekraftig og effektiv netthandel, sier Gustav Jebsen, gründer og daglig leder i 360 Logistics i en pressemelding.

Allerede i år kan selskapet vise til knallsterke rekordmåneder i januar og februar. Som for så mange andre i e-handelsbransjen har pandemien bidratt til vekst gjennom forbrukernes endrede kjøpsvaner.

Veksten vår drives både av veksten hos eksisterende kunder og gjennom onboarding av nye kunder. I april utvider vi og tripler Autostore-kapasiteten. Nå er vi klare for å øke kundebasen vår betraktelig og er allerede på god vei, sier Jebsen.

"Styrker et allerede godt lag"

Investeringsrunden ble ledet av Dovetail, som har Ferd i ryggen, med Skyfall Ventures som co-investor, opplyser 3pL-aktøren. Dovetail blir dermed nest største eier i selskapet etter gründer Gustav Jebsen.

Vi tror behovet for gode tredjepartsløsninger som optimaliserer lager og bærekraftig distribusjon vil øke sammen med netthandel. Vi har sett etter muligheter i bransjen over lengre tid, og 360 Logistics stod frem som det eneste selskapet som matchet våre ambisjoner og ønsker. Med kompetansen til den nye investorgruppen vil vi styrke et allerede godt lag, og posisjonerer det for den neste skaleringsfasen, forteller Eirik Dahle, daglig leder i Dovetail.

Dahle går dessuten inn i styret til 360 Logistics, sammen med Jon Kåre Stene fra Skyfall. I tillegg til å ha gründet teknologi- og logistikkbedriften Oda, tidligere Kolonial.no, er Stene en av landets fremste eksperter innen logistikk og distribusjon i e-handelsverden. 

Det er mange store selskaper som de neste årene må ta strategiske valg om hvordan de skal forholde seg til sin egen lager- og distribusjonssituasjon. Det er ikke realistisk at alle individuelle aktører vil kunne etablere sin egen lager- og distribusjonsmodell som leverer på de forventningene kunder har på en bærekraftig måte. Jeg tror man er avhengig av dyktige tredjepartsaktører for å lykkes med dette, og 360 Logistics har et veldig godt utgangspunkt for ta en ledende posisjon, sier Stene.

Den største driveren for investeringsrunden var innhenting av kompetanse. Med en styrket eierside skal 360 Logistics gjøre e-handelen grønnere ved å være en lokal logistikkpartner som spesialiserer seg på håndteringen av små e-handelsvarer med høy omløpshastighet.

Den nyinnhentede kapitalen skal benyttes til ytterligere tech-investeringer, ansettelser samt utvidelse til nye lokasjoner.

Del artikkel: