ANNONSE

De smugleser kundenes mail – tar inn 8 millioner

Henrik Johannessen, gründer og CEO i Tjommi, her med Jesper Tilsted Brok, med-gründer & CMO i Tjommi.
Foto: Tjommi
Linn Adine Andersen

"Sikrer oss en posisjon i post purchase-spacet"

ANNONSE

Den ferske fintech-startupen Tjommi vil forvandle misfornøyde kunder til en gyllen forretningsmulighet. Dette skal de gjøre ved å automatisk tilby kundene penger i retur dersom et produkt kort tid etter kjøp faller i pris. 

Den danske startupen får altså via sin app tilgang til forbrukerens kjøpsdata. Ved å overvåke alle produkter på alle markeder plukker man opp produkter som faller i pris kort tid etter et gjennomført kjøp – og sikrer kunden mellomlegget betalt tilbake i form av penger eller gavekort til den gjeldende nettbutikken. 

Vi jobber nå med flere av de store nettbutikkene som betaler i form av gavekort fremfor cash. Da beholder butikken inntektene, skaper lojalitet og får kundene til å komme tilbake igjen og igjen. Dette er de fleste nettbutikker positivt til, noe som gjør det lettere å skalere Tjommi, forteller Henrik Johannessen, gründer og CEO i Tjommi, til Ehandel.

Forbrukeren laster altså ned Tjommis app og gir selskapet tilgang til sine kjøpsdata. Tjommi bruker web scraping for å innhente priser, både generiske maler som fungerer på de fleste sider, men også egne scrapers tilpasset spesielle sider. 

For uthenting av kvitteringer fra kundens innboks er det mye likt i hvordan vi henter data, men her krever det vanligvis en tilpasset skraper-mal per butikk da ingen av disse e-post-innboksene er like. Vi bruker da ofte en kombinasjon av Regex, Tekst-splitting, HTML scraping og i noen tilfeller OCR for å hente ut kvitteringsdataene, forklarer Johannessen. 

Dersom et produkt faller i pris kort tid etter at kunden har gjennomført et kjøp, sikrer Tjommi at kunden får dekket mellomlegget. Selv tar de 25 prosent av dette mellomlegget – direkte fra kundens bankkonto. 

Vi skal bygge «the ultimate shopping companion» der vi bygger produkter rundt ecommerce. Vi har en unik posisjon med tilgang til all dialog og informasjon mellom kunde og butikk, hvilket sikrer oss en posisjon i «post purchase-spacet», som enda ikke er fanget av de store spillerne. 

Hva er tilbakemeldingene fra nettbutikkene om løsningen deres? 

Da vi først startet var det flere av butikkene som gjorde det vanskelig å betale ut til kundene, men butikkene er pliktig til å betale ut når de opererer med store prisgarantier, sier Johannesen. 

I dag har Tjommi rundt 3000 brukere i Norge og 27 600 brukere i Danmark. Også svenske og britiske forbrukere skal etterhvert få tilgang til appen, som forøvrig driftes fra København. Målet er å nå 150 000 brukere innen jul. 

Selskapet har dessuten en rekke investorer, deriblant Petter Stordalen (Strawberry Capital), VF Venture og Spring Capital. Nylig hentet Tjommi 8 millioner kroner i en emisjon med blant annet Jesper Jarlbæk, Nordic Makers, TMG Invest m.fl. 

Del artikkel: