Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Sportamore bikket milliarden tross utfordringer

Johan Ryding, daglig leder i Sportamore.
therese.karlsrud.haugen

"Er på ingen måte fornøyde"

ANNONSE

Til tross for et utfordrende avslutning på året, tok nettbutikken Sportamore milliarden i havn under 2019 med en total omsetning på 1,05 milliarder svenske kroner, tilsvarende rundt 1,0 milliard norske kroner. For fjerde kvartalet falt omsetningen dog fra 322 til 319 millioner svenske kroner.

Resultatet skal samtidig ha blitt negativt påvirket og landet på 1,67 millioner svenske kroner, som er ned fra 8,83 millioner kroner under tilsvarende periode i 2018.

Under fjerde kvartalet viser vi styrken i vår modell og tar markedsandeler i alle nordiske områder tross et tøft marked, preget av sesongens ekstremt varme vær og høye aktivitet av kampanjer. Samtidig er vi på ingen måte fornøyde, under kvartalet planla vi og forsøkte vi å øke salget gjennom en rekke prosjekter og innsatser, skriver Sportamore-sjef, Johan Ryding, i en kommentar.

Fremover vil sportsselskapet få solgt ut gjenværende lager fra den milde vinteren og videre satse på å sikre seg lønnsomhet i kjernemarkedene, før videre ekspansjoner.

Ambisjonen vår er å øke omløpshastigheten betydelig og vi forventer å gjøre det i løpet av året, primært gjennom å fortsatt øke salget i inneværende varelager, men også gjennom en reduksjon av lagerets størrelse.

Selskapet står også ovenfor en mulig sammenslåing med nettbutikken Footway, som har lagt inn bud på samtlige aksjer i selskapet. Sportamore har kommunisert at de er positive, men noen endelig beslutning er ikke tatt.

Del artikkel: