Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Jollyroom investerer i gigantisk solcelleanlegg

therese.karlsrud.haugen

Blir et av Nord-Europas største.

 

ANNONSE

Barne- og babyutstyrsaktøren Jollyroom planlegger nå å bygge et av Nord-Europas største solcelleanlegg på taket, sammen med eiendomsselskapet Castellum. Solcellene blir siste delen av netthandelens nye og Nordens største e-handelskompleks i Hisingen Logistikkpark i nærheten av Göteborgs havn.

Totalt er det snakk om en samlet lagerkapasitet på 75 000 kvadratmeter. Hensikten er å sentralisere virksomheten til ett og samme sted, noe Jollyroom mener vil få effekt for både organisasjon og logistikk. 

Det er flere fordeler ved å sentralisere logistikkvirksomheten vår. Det vil blant annet redusere antallet interne transporter, noe som både sparer tid og minsker miljøpåvirkningen. Det kommer også til å øke effektiviteten, føre til kostnadsbesparelser og forbedre servicen for kundene våre, sier Cecilia Olsson, logistikksjef hos Jollyroom, i en pressemelding. 

"Helt selvforsynt"

Solcelletaket kommer til å bli 30 000 kvadratmeter stort, med en årlig strømproduksjon på cirka 3,3 GWh, noe som tilsvarer det årlige strømforbruket til 660 standard eneboliger. 

Vi kommer til å bli helt selvforsynt med dette solcelleanlegget. Kunder, leverandører og ansatte, forventer at en framtidsrettet virksomhet jobber aktivt og konkret med miljø og holdbarhet. I denne utviklingen, skal vi ligge i forkant, sier Ole Sauar, administrerende direktør i Jollyroom. 

Byggingen av Campus Jollyroom begynte i 2017, og vil ta 3 år. Halvparten av Jollyrooms virksomhet er per i dag plassert i det nye anlegget, mens resten flytter inn i løpet av sommeren/høsten 2020. Solcelleanlegget beregnes å være i drift ved årsskiftet. 

Del artikkel: