Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Oppkjøp verdsetter Autostore til 65 milliarder kroner

Autostore-sjef Karl Johan Lier.
therese.karlsrud.haugen

Storinvestor kjøper 40 prosent av den norske robotgiganten.

ANNONSE

Det japanske fondet Softbank kjøper 40 prosent av norske Autostore for 2,8 milliarder dollar, rundt 23 milliarder norske kroner. Dette verdsetter robotselskapet til 7,7 milliarder dollar, hvilket tilsvarer 65 milliarder norske kroner. Det fremkommer i en pressemelding.

Det er en rekke netthandelsselskaper som har investert i Autostore, som er et robotsystem for store lagere. Autostore har nå 600 installeringer på tvers av 35 land.

Vi ser på AutoStore som en grunnleggende teknologi som muliggjør rask og kostnadseffektiv logistikk for selskaper over hele verden. Vi ser frem til å samarbeide med AutoStore for å ekspandere aggressivt på tvers av markeder og geografiske områder, sier Masayoshi Son, Chairman & CEO i SoftBank Group, i en kommentar.

Ifølge pressemeldingen kjøper Softbank aksjer både fra EQT og fra amerikanske Thomas H. Lee Partner (THL). Sistnevnte vil fortsette å være AutoStores hovedaksjonær, og både EQT, THL og Softbank vil ha representanter i AutoStores styre.

Vi er glade for å ha Softbanks ledelse og støtte globalt, men spesielt for vår visjon for å vokse i Asia, sier Autostore-sjef Karl Johan Lier.

Del artikkel: