Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Den nye måten å handle på: ”Discovery commerce”

Client Partner i Facebook Norge, Nina K. Hareide-Larsen.
therese.karlsrud.haugen

Dette må du tenke på til årets julehandel.

ANNONSE

Tradisjonelt har netthandel handlet om søk og kjøp gjennom et nettsted, og som en konsekvens av dette har forbrukerne vært begrenset til å finne produktene de allerede vet de vil ha. 

I dag forventer vi at relevant innhold treffer oss på sosiale medier. Mange bruker internett, og kanskje spesielt Instagram og Pinterest til å finne inspirasjon. Men når det gjelder aktivt søk, har kunden ofte tatt mange beslutninger på hva han eller hun vil ha allerede.

I følge sosiale medier-ekspert og Client Partner i Facebook Norge, Nina K. Hareide-Larsen, er det bedriftene som anerkjenner at forbrukerreisen startet lenge før kunden selv hadde en intensjon om å kjøpe noe, som virkelig lykkes. Dette bygger på den nye digitale trenden “Discovery Commerce”.

Det er nå viktigere enn noen gang å skape etterspørsel gjennom å la forbrukerne oppdage produkter de ikke visste at de ønsket seg, eller trengte, sier Hareide-Larsen, til Ehandel. 

Etter at corona brøt ut har netthandelen skutt fart og hverdagen har blitt mer digital på mange måter. Folk er ikke like mye ute i fysiske butikker og det gjør også at vindusshoppingen gjenskapes i digitale kanaler.

Bredere målgruppe enn før

Handelsbransjen går nå mot sitt viktigste kvartal. I en jungel av annonser og inntrykk er det derfor ekstra viktig å guide kundene til nettopp dine produkter.

Dette med Discovery Commerce vil være spesielt viktig nå som kundene skal handle mer til noen andre enn seg selv. Det gjør at nettbutikkene må forberede innhold, teste og lære og møte kundene allerede før den store julehandelen begynner, forklarer Hareide-Larsen.

Facebook erfarer at mange tenker på millennials-generasjonen når det gjelder sosiale medier, men dette er langt fra den eneste gruppen man kan nå digitalt i dag.

Det er ikke bare millennials som surfer på internett og nettshopper lenger. Mange godt voksne og eldre har nå begynt å handle på nett, spesielt etter coronautbruddet. Det kan jo derfor tenkes at netthandel vil redde julehandelen for en del besteforeldre i år, som er bekymret for å gå i fysiske butikker. Annonsører har derfor en mye bredere målgruppe å tenke på enn tidligere, sier hun.

Hareide-Larsen anbefaler på det sterkeste å bruke algoritmene og AI-verktøyene som finnes, fremfor å gjette seg frem til hvem som er målgruppen.

I dag er algoritmene så gode at de kan tilpasse seg hvem annonsene dine sannsynligvis kan passe for. AI-verktøyene på Facebook og Instagram vet hvem som er interesserte i produktet du selger, noe som gjør at man kan nå et mye rikere omfang av potensielle kjøpere. 

Timing, format og innhold

I forbindelse med inngangen til årets fjerde kvartal og det som trolig blir mange nettbutikkers største salgsperiode, har Facebook  samlet noen nyttige tips til tiden fremover:

  • Husk å tenke på at forbrukerne alltid er på farta og har dårlig tid. Undersøkelser viser at det er kun 10 prosent av tilfellene at forbrukerne tar seg tid til å se på lengre innhold. Det må derfor være mulig å få med seg budskapet på få sekunder.
  • Tenk forbrukermessig. Hva gjør du selv når du scroller gjennom newsfeeden? Videoer kan skape oppmerksomhet, men husk at mange ofte ser disse uten lyd. Baser deg derfor ikke på å kommunisere budskap kun via lyd.
  • Vær oppmerksom på at stadig flere bruker mobilen til å søke inspirasjon og netthandle. Det betyr at annonsen må ha et mobilt format og ikke et tradisjonelt TV-format for eksempel. Det gjelder alt fra annonser til nettsider.
  • Sørg for å planlegge annonsene dine. Timing er gull verdt i tiden fremover og det er viktig å være på riktig sted til riktig tid for å synes i mengden. Husk at det er veldig mange om beinet.

Del artikkel: