Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Denne kjeden ble kåret til Årets Miljøfyrtårn

Administrerende direktør Erling Ølstad, daglig leder i Miljøfyrtårn Ann-Kristin Ytreberg sammen med Mester Grønns miljøsjef Henrik Jagland og økonomidirektør og eier Ola Ølstad.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

"En forbilledlig vinner"

ANNONSE

Blant 60 kandidater ble Mester Grønn kåret til «Årets Miljøfyrtårn 2019», som følger av det bærekraftige arbeidet Mester Grønn har lagt ned over flere år.

Jeg er svært stolt over at vår satsing på miljø blir lagt merke til, sier Erling Ølstad, administrerende direktør i Mester Grønn.

Mester Grønn-sjefen er svært opptatt av å drifte kjeden på en måte som både sikrer lønnsomhet og dermed arbeidsplasser, og samtidig pushe selskapet til å bli mer bærekraftig.

Detaljhandelen er Norges største arbeidsplass, og en viktig motor for norsk økonomi. Nå har vi tunge skyer hengende over oss. Inntjeningen er lavere og vi ser at ressursbruken og forbrukskarusellen som vi bidrar til, er et alvorlig miljø- og klimaproblem. Grønn omstilling er nødvendig. Vi må tørre å tenke på en helt annen måte enn vi har gjort tidligere. Vi må kontinuerlig lete etter områder hvor vi har miljøutfordringer, og jobbe innovativt for å løse dem, sier Ølstad.

Bærekraftige grep som har blitt gjort av Mester Grønn er blant annet fjerning av glitter, plastkutt samtidig som hele distribusjonsnettverket av trailere kjører på fornybart biodrivstoff og hovedkontoret blir geometrisk oppvarming.

Mester Grønn er en kjede hvor miljøarbeidet er svært godt forankret både i ledelsen og nede i organisasjonen. Det er en god systematikk i arbeidet og de er ikke redd for å være tydelige og påvirke andre. Erling Ølstad er en fanebærer i seg selv og tar klare og uredde standpunkt, som ved fjerning av glitter. Miljøfyrtårn er imponert over nye og innovative løsninger som gjenbrukbare svøpeseil og bøttevaskeri. Blant våre 6400 medlemmer og 60 kandidater er de en forbilledlig vinner, sier daglig leder i Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg.

Del artikkel: