Denne nettbutikken for fond vant årets pitchekonkurranse på NXT Nordic

Ved å demokratisere investeringsmarkedet jobber Stack mot et mindre kapitalgap

Stack by me er den nye investeringsappen, designet for å nå ut til den store andelen av Norges befolkning som ikke investerer i dag. Hele 60% av kvinner og 50% av menn investerer ingenting i dag, så det er et stort potensiale. Med lave renter på innskudd og høy inflasjon er det desto viktigere at flere investerer for å være med på prisveksten. Spesielt viktig er det også for kvinner som tjener mindre i løpet av sin karriere, men likevel skal leve lengre og har like store behov. Passiv inntekt som fondssparing er jo da perfekt for å kompensere for dette lønns -og kapitalgapet.

I motsetning til de tradisjonelle investerings-plattformene er Stack en app som føles som et sosialt medie, ofte omtalt av pressen som "Instagram for investering". 

Vi har en fondsmeny fullspekket av fine kategoribilder, slik at du kan browse rundt og se investeringsmuligheter og bli inspirert. Som ny i gamet er det vanskelig å vite hva man bør investere i, derfor presenterer vi mulighetene på en visuell måte som målgruppen er vant til å få informasjon på; via bilder og korte videoer,» sier Co-founder & CMO, Christine Kvaalen

I Stack-appen blir du del av et stort community, du kan følge venner, og se hvilke sektorer andre har investert i. Du får tilgang til et "Academy" med masse korte opplæringsfilmer for å få basiskunnskapen på plass. Her får du alt du trenger i én app, og plutselig ble investering veldig gøy og engasjerende!

På NXT-konferansen som nylig ble holdt i Oslo Spektrum, ble Stack kåret til beste selskap i pitche-konkurransen som ble arrangert. Dommerne så stort potensiale i å gjøre fonds- og aksjehandel mer som andre plattformer vi er vant til å handle på - typisk en klesbutikk på nett.

"Jeg synes de var så inspirerende og kule, så da vi skulle diskutere vinner av konkurransen sa jeg Stack umiddelbart, og alle var enig" sier Christopher Oberdeer, dommer i panelet.

Stack gjennomfører i disse dager en emisjon, så det er nå mulighet for å komme inn på eiersiden i selskapet og bli en ekte Stack-ambassadør. Det blir gjennomført sammen med Folkeinvest, så det blir veldig enkelt for de som ønsker å være med, og selv små beløp kan gi en liten andel. På www.stackby.me kan du lese mer om selskapet og registrere deg til å følge emisjons-kampanjen.

"Vi har en velkjent og god businessmodell som vil gi en stor inntjening i selskapet, og et team med stort nettverk og ekspertise innenfor finans, markedsføring og apputvikling rettet mot børs. Vi ønsker nå å ha med oss brukerne av appen som ambassadører og medeiere - så har vi det beste grunnlaget for å skape et sterkt community - sammen!" Sier Co-Founder og CEO, Madeleine Røed Bjørnestad.