Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Deres nye e-handel skal gjøre gaming billig og miljøvennlig

Daglig leder Pål Fredrik Berg og Anders Sildnes, ansvarlig for nett og marked, er nå live med GamEra.
Foto: GamEra
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Ny nettbutikk viser vei i spilljungelen.

ANNONSE

Til sammen har de 27 år bak seg i e-handelskonsernet Komplett. Her har Pål Fredrik Berg og Anders Sildnes bygget og solgt PC-er – og her kom idéen. I nettbutikken GamEra finner vi gjenbrukte PC-er og tilhørende utstyr som nå er spesialbygget og tilpasset gaming, en bransje i sterk vekst.

Nisjebutikken ønsker å gjøre gaming lettere tilgjengelig med rimeligere utstyr og ekspertise i veiledning av rette produkter. PC-ene hos GamEra er spesialtilpasset spill som ikke krever ekstrem ytelse og gir dermed et helt annet prisbilde enn mye av det som allerede er på markedet.

For å få det riktige utstyret kreves kjennskap og erfaring. Målet vårt er å gjøre det billig – og miljøvennlig – og samtidig guide kundene gjennom den tette gaming-PC-jungelen. Uansett alder og erfaring med gaming, forteller gründerne Berg og Sildnes i en pressemelding.

Dessuten tilbys 2 års garanti – hvilket øker trygghetsfølelsen for kundene som kjøper brukte produkter.

Og bonusen her, som vi synes er veldig viktig, er at du faktisk gjør noe bra for miljøet og tar ditt ansvar med tanke på bærekraft og bidrar til at kloden har det litt bedre.

Sterkt fokus på god kundeservice

Gamingbransjen har en markedsstørrelse på 1,5 milliarder kroner i Norge og er forventet å vokse 16 prosent årlig. Hele 96 prosent av gutter i alderen 9-18 år er gamere, og 63 prosent av jenter i samme aldersgruppe. Dette medfører naturlig nok en større gruppe foreldre som kanskje ikke vet helt hva man skal se etter når man skal netthandle gamingutstyr til barna.

Folk skal kunne komme til oss og spørre. Vi vet, spesielt for foreldre, at det kan være vanskelig å vite hvilken skjerm man skal velge, hvilket tastatur. Hva er mHz, FPS, hvilket skjermkort trenger du? Dette skal vi hjelpe til med og kundene våre skal ende opp med gaming-pakker som passer til behovet den enkelte har, forteller gründerne.

Som er fortsettelse av deres grønne utgangspunkt vil GamEra på sikt etablere en panteordning. Slik sikrer man at utstyret fortsetter i kretsløpet samtidig som prisene kan holdes nede.

Det ligger jo i tiden med hensyn til gjenbruk, miljøvern og klima. En del av vår drøm er å samkjøre bærekraft med gaming til alle, og det er helt naturlig at våre kunder kan komme med sin gamle PC og få noen kroner igjen, en slags panteordning.

Berg har 13 års fartstid i Komplett med blant annet ansvar for Komplett PC og Kampanjer. Sildnes har jobbet i Komplett i 14 år med ansvar for blant annet nettbutikk og markedsføringen for Mpx.no samt Komplett Bedrift.

Gründerne har et sterkt lag i ryggen, bestående av netthandelsprofilene Ole Vinje, Hugo Rask Jensen, Gylve Setlo og Bjørn Erik Tholfsen som aktive investorer i GamEra.

Del artikkel: