ANNONSE

Derfor vil nordmenn fortsette å handle på nett i tiden fremover

Daglig leder i Prisjakt.no, Are Vittersø.
Prisjakt.no
Linn Adine Andersen

Denne ferske undersøkelsen viser hvordan nordmenn vil handle i tiden fremover.

ANNONSE

Etter nedstengningen av Norge er det flere nordmenn som har fått et positivt inntrykk av netthandel. I en undersøkelse bestilt av Prisjakt.no har Opinion vist at noen bransjer har mer grunn enn andre til å frykte ettervirkningene av pandemien.

Norske netthandlere er blant koronakrisens vinnere. Hver åttende nordmann har fått et mer positivt inntrykk av netthandel etter koronakrisen, mens 38 prosent av oss i denne perioden har handlet varer i nettbutikker som de normalt ville kjøpt i fysiske butikker, forteller Are Vittersø, daglig leder i Prisjakt.no i en pressemelding.

LES OGSÅ: Nedgang i netthandel fra utlandet

I undersøkelsen er det kategoriene klær, sko, parfyme og velvære i tillegg til sport- og friluftsutstyr flest nordmenn handlet på nett i vår. Mange av de spurte i undersøkelsen sier de også vil fortsette å handle innenfor disse kategoriene på nett i tiden fremover.

Stadig flere nettbutikker tilbyr gratis frakt, og varene kommer nå hjem på døren eller til en nærbutikk eller hentepunkt mye raskere enn før. Nesten halvparten oppgir en enklere prosess som hovedgrunn til sitt mer positive syn på netthandel, mens hele 40 prosent svarer at det gikk raskere å få varene enn forventet. Nettbutikkene har brukt krisen til å feste et enda strammere grep rundt den fysiske detaljhandelen, sier Vittersø.

LES OGSÅ: Flere forbrukere enn før bryr seg om bærekraftig levering - slik vil de ha det

I følge Vittersø ser coronaviruset ut til å skape en rekke varige adferdsendringer innen handel og fritid. Tidsbesparelse og bedre priser på nett er de viktigste grunnene til at forbrukerne vil fortsette å handle mer på nett. Også smittevernhensyn er en viktig årsak til at flere nå vil handle på nett.

Hver tredje nordmann oppgir faktisk smittevernhensyn som grunn for at de kommer til å gå mindre i fysiske butikker når samfunnet åpnes opp, sier Vittersø.

Del artikkel: