Desenio-sjefen om Meta: “Hva skjer med plattformene?”

"Allergisk mot selskap som sender ut produktet sitt til hundre influensere"

Den svenske nettbutikken Desenio jobber med influencer marketing som en del av sin markedsføring. I går tok administrerende direktør i Desenio, Fredrik Palm, del av Influens Marketing Summit i Stockholm. Det er Ehandels søsterside Influens.se som står bak arrangementet.

Der stilte han blant annet spørsmål rundt hva som faktisk skjer med plattformene.

Annonse

Jeg ser på to saker: Meta får ingen penger, men de vil ta del av informasjonen på Instagram, så nå begynner de å holde igjen på spredningen. Jeg tror personlig at Instagram gjør seg selv en bjørnetjeneste som TikTok vinner på.

Foruten Meta-problematikken, hvilke andre utfordringer finnes det når det kommer til influencer marketing?

Forbrukeren har mye mindre penger etter at strøm, mat og renter er betalt. Så hvor kommer forbrukeren til å legge igjen de pengene som man sitter igjen med? Og skiftet mellom kanaler er også en utfordring.

Kommer dere til å sette opp farten eller trykke på bremsen når det gjelder markedsføring med tanke på situasjonen i samfunnet nå?

Vi kommer til å evaluere enda mer, se på hvordan ulike kampanjer fungerer uke for uke. Men det er et must å bli sett når forbrukeren har mindre penger.

Hva skal man tenke på når man velger influensere til sin merkevare?

Om man ønsker å selge umiddelbart, eller om det handler mer om å løfte varemerket. Men influencer marketing er bare en del av vår mediemix.

Hvilke er de beste samarbeidene?

Annonse

Det vil ingen fortelle, sier Fredrik Palm og ler.

Nei, men det er når man kan bygge varemerket sammen med influenseren. Jeg er allergisk mot selskap som sender ut produktet sitt til hundre influensere og så dukker produktet opp i samme versjon og utførelse flere steder, det er ikke troverdig.

"Hun bygger oss og vi henne"

På eventet som gikk av stabelen i går med over 700 deltagere fikk Palm medhold av sine bransjekolleger.

Enig, vi har et slikt samarbeid med Josefine Haaning Jensen, en dansk influenser som bygger oss og vi bygger henne, sier Sarah Krusell, avtroppende CCO på NA-KD.

Det aller viktigste er å ha oversikt over hvem som er mottakeren, sier Sabrina Pålsson, Skincity.

Hvordan skal man tenke rundt avtaler og kontrakter når man skal knytte en influenser til sitt selskap første gang?

Det er ikke noe annerledes enn mye annet, egentlig. Kjøper du en annonseplass har du en avtale, kjøper du et samarbeid med en influenser har du en avtale. Men for at samarbeidet skal bli vellykket gjelder det å ha en åpen dialog hele tiden og forsøke å finpusse konseptet om det ikke fungerer fra starten av, sier Dilnaz Gemici, Caia Cosmetics.

Men det er klart at det har skjedd at vi har vært nødt til å bryte avtaler fordi det ikke har fungert, sier Sabrina Pålsson.

 

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!