Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Det blir full stopp hos Postnord: Slik håndterer e-handlere situasjonen

Presse/Postnord
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Kunder informeres om lengre leveringstid.

ANNONSE

Oppdatering 20.april kl.15:35: Kilder har bekreftet overfor både TV2 og VG at streiken er over rett etter kl.15:00 torsdag ettermiddag. Opptrappingen som var planlagt fredag morgen blir derfor ikke noe av og Postnords avdelinger blir ikke rammet av streiken. 

Fredag morgen kl.06:00 kan storstreiken trappes opp og vil blant annet ramme logistikkaktøren Postnord.

Nesten alle av Postnords avdelinger vil rammes og selskapet varslet tirsdag at man blir nødt til å permittere nesten alle ansatte hvilket fører til full stans i drift frem til partene i streiken er kommet til enighet.

LO/YS har varslet plassoppsigelse (streik) i 15 av Postnords 18 terminalavdelinger med virkning f.o.m. arbeidstidens begynnelse fredag 21. april, dersom LO og NHO ikke har kommet til enighet. Selskapets kjernevirksomhet (terminaldrift) blir derfor rammet fullstendig. Dette vil berøre alle våre privat- og bedriftskunder, sa Haakon Nikolai Olsen, pressesjef i Postnord, tirsdag ettermiddag.

Fjernet Postnord i checkout

Blant e-handlerne som benytter seg av Postnords tjenester finner vi Komplett og nettapoteket Apotera. De stiller seg ulikt i håndteringen av Postnord situasjon.

Patrick Hjetland, medgründer og CEO i Apotera, forteller til Ehandel at man har valgt å midlertidig fjerne Postnord som alternativ i sin checkout.

Vår første prioritet er alltid å levere god kvalitet til våre kunder. Vi valgte derfor onsdag morgen å fjerne Postnord sine fraktalternativer i checkout grunnet den varslede opptrappingen av streiken. Dette slik at vi er helt sikre på at våre pakker kommer frem til kundene innen en eventuell opptrapping.

Han påpeker at Apotera har seks andre fraktalternativer tilgjengelig slik at kundene fremdeles har nok å velge mellom.

Komplett derimot, som samarbeid med både Posten og Postnord, velger å ikke fjerne leveringsalternativet i checkout. Dog forberedes kundene på at levering kan ta lenger tid dersom man huker av på Postnords tjenester før man betaler.

Vi vil ikke fjerne Postnord som leveringsalternativ for våre kunder. Vi vet at mye av grunnen til at mange handler hos Komplett er valgfrihet. Vi vil informere kundene våre om at noe lengre leveringstid vil kunne forekomme utover vår normale 3-5 virkedager, sier Daniel Hauan, kommunikasjonssjef i Komplett, til Ehandel.

Her følger en oversikt over alle Postnords avdelinger som rammes fra og med fredag 21.april kl.06:00 dersom partene ikke er kommet til enighet: Oslo, Mjøsterminalen, Trondheim, Langhus, Åndalsnes, Ålesund, Stokmarknes, Stavanger, Skei, Oslo - Hovedavdeling, Mo i Rana, Larvik, Kristiansand, Harstad, Bodø og Alta.

Del artikkel: