Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Det norske selskapet sikrer seg nettgigant for over 80 milliarder

Foto: Adevinta
therese.karlsrud.haugen

Vant budrunden.

ANNONSE

Etter rykter om et mulig oppkjøp mellom Schibsted-kontrollerte Adevinta og nettgiganten Ebay, kunne Reuters mandag kveld meddele at det norske selskapet hadde vunnet budrunden. Tirsdag morgen bekrefter Adevinta at de har signert avtalen om å kjøpe Ebays rubrikkvirksomhet, som innebærer blant annet markedsplassene Gumtree og Kijiji.

Avtalen er verdt 9,2 milliarder dollar, noe som tilsvarer rundt 84 milliarder norske kroner.

LES OGSÅ: Mulig storavtale mellom norske Adevinta og Ebay

I følge Reuters kommer oppkjøpet som følge av coronakrisen, hvor etterspørselen etter markedsplasser har økt. Ebay skal også ha blitt lagt press på av investorer, som har ønsket at selskapet skal selge denne delen av virksomheten samt billettsalgvirksomheten.

Med anskaffelsen av eBay Classifieds Group, vil Adevinta bli det største rubrikkselskapet med en unik portefølje av ledende markedsplasser, sier Rolv Erik Ryssdal, administrerende direktør i Adevinta, i en børsmelding.

Hovedeier i Adevinta, Schibsted, støtter kjøpet og vil med dette bli sittende igjen med en eierandel på rundt 33 prosent.

Schibsteds styre og ledelse støtter avtalen mellom Adevinta og Ebay, ettersom vi er sikre på at det vil styrke verdiskapningspotensialet for Schibsted og resten av Adevinta-aksjonærene ytterligere. Schibsted har også intensjoner om å bidra til verdiskapningen for alle Adevinta-aksjonærer som en betydelig langsiktig ankeraksjonær, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i Schibsted i meldingen.

Schibsted kjøper dansk virksomhet

Schibsted sikrer seg samtidig Ebays danske rubrikksider, som vil si DBA.dk og Bilbasen.dk. Dette skjer kort tid etter Schibsteds oppkjøp av den finske markedsplassen Oikotie.

Vi har sett på Danmark lenge nå og å ta over Bilbasen.dk og DBA.dk, er en unik mulighet for Schibsted å få tilgang til dette digitale og attraktive markedet for rubrikkannonser, sier Skogen Lund.

DBA.dk er ledende innen rubrikkannonser mens Bilbasen.dk er den ledende aktøren innen motor. Denne transasksjonen skal være verdsatt til 330 millioner dollar, som tilsvarer rundt tre milliarder kroner.

LES OGSÅ: Markedsplassene falt - gjør stort oppkjøp

Del artikkel: