Detaljhandelen ned i august – netthandel eneste næring med positive tall

Ferske tall fra SSB viser nedgang i detaljhandelen.

Omsetningsvolumet i detaljhandelen faller med 0,3 prosent fra juli til august i år. Dette viser sesongjusterte tall fra SSB.

I tremånedersperioden juni til august ser man imidlertid en liten oppgang på 0,2 prosent sammenlignet med foregående tremånedersperiode.

Annonse

Som i juli falt omsetningsvolumet for de fleste næringer også i august. Detaljhandel med drivstoff til motorvogner var blant næringene som bidro mest ned, med en nedgang på 2,0 prosent fra juli til august. Dagligvare og butikkhandel med klær bidro også ned, mens netthandel var eneste næring som viste en liten oppgang, sier seniorrådgiver Marius Bergh i SSB.

Varehandelsindeksen viser ifølge SSB en flat trend siden februar. Sammenligner man august med samme måned i fjor er nedgangen større og ender på 2,1 prosent i kalenderjustert volumindeks.

Sammenlignet med forrige tremåneders periode er perioden juni-august 2023 opp 0,2 prosent. Trenden har flatet ut de siste månedene, med en svak nedgang de siste par månedene for omsatt volum i detaljhandelen, sier Bergh.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!