Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dette blir gratis i Google Shopping

therese.karlsrud.haugen

"E-handel er viktigere enn noen gang"

ANNONSE

Google gjør det nå gratis for forhandlere i Norge å gjøre oppføringer i Google Shopping-fanen. Det betyr at norske forhandlere snart kan vise frem produktene sine og forhåpentligvis nå nye kunder, til tross for at de ikke benytter seg av Google Ads.

I USA, hvor tilbudet ble lansert tidligere i år, skal forhandlere som kjørte gratis oppføringer og annonser i gjennomsnitt ha fått dobbelt så mange visninger og 50 prosent flere besøk. Nå ekspanderes tilbudet globalt.

Med koronapandemien som rammer detaljhandelen hardt, er e-handel viktigere enn noen gang, skriver Google i en mail til Ehandel.

I et blogginnlegg forklarer Google at forhandlere som allerede bruker Google Ad vil få et løft til sine betalte kampanjer og at de som bruker Merchant Center og Shopping-annonser ikke trenger å gjøre noe for å dra nytte av denne endringen. Oppføringene skal her vises automatisk uten kostnad.

Vi gjør ombordstigningsprosessen så enkel som mulig for forhandlere som er nye på dette i løpet av de neste ukene og månedene. I Europa kan du også velge hvilken som helst Comparison Shopping Service (CSS) for å jobbe med gratis oppføringer, meddeler Google.

Google opplyser også å ha utvidet Grow My Store, som hjelper lokale forhandlere å drive kundetrafikk og forbedre deres shoppingopplevelse på nett, til Tyskland, Frankrike, Nederland, Sverige og Spania. Dette planlegger de å ekspandere ytterligere innen utgangen av året.

Del artikkel: