Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dette er driftsstatus hos Posten

Tone Wille, konsernsjef i Posten.
therese.karlsrud.haugen

"En force majeure situasjon"

ANNONSE

Inntil videre kan Posten Norge rapporte at levering av post, pakker og varer går som normalt over hele landet. Internasjonal utveksling av post, pakker og varesendinger blir i større grad påvirket på grunn av restriksjoner på flytrafikken, som fører til kanselleringer av passasjerfly og redusert kapasitet. Ettersom godstransport anses å ha en samfunnskritisk rolle er grensene innad i EU åpne.

Den alvorlige situasjonen som rammer hele samfunnet vil kunne medføre at vi ikke kan oppfylle alle avtale- og kundeforpliktelser fremover. Vi har derfor varslet at dette er en force majeure situasjon, slik at kunder er forberedt på at situasjonen raskt kan endres, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten, i en pressemelding.

Posten og Bring har nå tett kontakt med sine internasjonale samarbeidspartnere, blant annet de andre posteselskapene i den internasjonale postunion.

Ingen signering ved hjemlevering

Som følger av at flere holder seg hjemme i disse dager har netthandelen økt og det er større etterspørsel av å få varene levert på døren.

For å begrense smitterisiko ved levering av pakke- og varelevering vil Posten og Bring inntil videre ikke lenger la mottaker signere på våre PDA’er. Sjåførene vil registrere leveringen supplert med GPS koordinater, sier Wille.

Selskapet meddeler at medarbeidere i administrative funksjoner som regel har hjemmekontor. Foreløpig skal det være lavt sykefravær i driften, og Posten og Bring har så langt ikke sendt ut noen permitteringsvarsler.

Del artikkel: