Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dette har nordmenn søkt mest på i 2020

therese.karlsrud.haugen

Hele listen.

ANNONSE

Et spesielt år går mot slutten, og Google Norge har gjort et dypdykk i hva som har vært de mest populære søkene blant nordmenn i 2020.

Ordet ​koronavirus​ topper listen over generelle søk, mens relaterte problemstillinger vi har måttet ta stilling til som følge av den nye hverdagen, som ​hvordan bruke munnbind, hvordan permittere ansatte ​og​ hvordan klippe håret selv​, også har vært ofte brukte søkefraser i år​.

2020 er et historisk år som vil bli husket for koronapandemien. Det kommer nok derfor ikke som noen stor overraskelse at koronaviruset dominerer nordmenns søk dette året. Vi har alle stått overfor store utfordringer og begrensninger i livene våre, og har måttet navigere oss gjennom en ny hverdag, forteller fungerende kommunikasjonssjef i Google Norge, Andrea Lewis Åkerman, i en pressemelding.

Nordmenns engasjement for det amerikanske valget kommer også til uttrykk gjennom årets søkeord- og fraser. ​Joe Biden​ og ​Kamala Harris​ er to av personene som nordmenn har søkt mer informasjon om.

Nordmenn ser ut til å ha fulgt det amerikanske valget tett, og benyttet seg av Google til å lære seg mer om hvordan det egentlig foregår. “​Hva er valgmenn?”​ har de blant annet også lurt på, forteller Lewis Åkerman.

Nå har Google delt hele oversikten over årets mest populære Google-søk, som er de søkene med høyest trafikkøkning over en vedvarende periode i 2020 sammenlignet med 2019.

Topp 10 søkefraser 2020:

Koronavirus

USA-valget

Joe Biden

FHI

Corona symptomer

Munnbind

Førstegangstjenesten

Kobe Bryant

iPhone 12

Coronavirus Norge

Hva er...?

Hva er pandemi

Hva er et virus

Hva er SIAN

Hva er coronavirus

Hva er valgmenn

Hva skriver man på konfirmasjonskort

Hva er globalisering

Hva er vaping

Hva betyr simp

Hva er epidemi

Hvordan...?

Hvordan smitter coronaviruset

Hvordan kjøpe aksjer

Hvordan bruke munnbind

Hvordan slette Instagram-konto

Hvordan regne ut feriepenger

Hvordan oppsto coronaviruset

Hvordan permittere ansatte

Hvordan klippe håret selv

Hvordan teste seg for korona

Hvordan skrive søknad

Den fulle oversikten over søkeåret 2020, finner du her.

Del artikkel: