Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dette skal nordmenn bruke penger på i sommer

therese.karlsrud.haugen

Oppussing og hage på shoppetoppen.

ANNONSE

Oppussing og hageutstyr står øverst på listen når nordmenn skal bruke ferie- og skattepenger denne sommeren. Allerede i vårmånedene har netthandelen innenfor flere av disse kategoriene vært nær doblet sammenlignet med i fjor.

Ifølge en representativ undersøkelse Klarna har fått utført har en av fire nordmenn (26 %) planer om å bygge, pusse opp eller male i sommer. Deretter er det innkjøp til hage som møbler og lignende som er øverst på ønskelisten. Grill, elektronikk samt sport- fritidsutstyr er også kategorier som nordmenn planlegger å bruke penger på i sommer.

LES OGSÅ: Nordmenn vil handle mer på nett fremover

Kategorien byggevarer kjøpt gjennom Klarnas betalingsløsninger har økt med mer enn 100 prosent i april og mai sammenlignet med samme periode i fjor. Interiør, hage og møbler har hatt en nesten like stor vekst med over 80 prosent.

Det er helt åpenbart at mange nordmenn planlegger å pusse opp hus og hjem med både ny maling og nytt interiør i løpet av sommeren. Det henger selvsagt sammen med den spesielle sommerferien som koronapandemien har gitt de fleste av oss. Mye av årets ferie- og skattepenger kommer nok til å bli investert i dette, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad, i en pressemelding.

Salgstatistikken kommer fra Klarnas 7000 tilknyttede norske nettbutikker.

LES OGSÅ: Selger skandinaviske møbler på nett: "Tror vi vil få en del nye kunder nå"

Besøker kjendiser

For å inspirere sine brukere vil Klarna gjennom sommeren besøke flere kjente nordmenn for å ta en titt på hvordan de har det hjemme, og se hvilke løsninger de har valgt. Først ut i YouTube-serien «Klarna stikker innom» er Senkveld-programleder Helene Olafsen.

Andre kjendiser som skal være med i serien er Micheal Ray Vera Cruz Angeles (aka Mike/akam1k3), Dagny og Thomas Hayes.

Del artikkel: