Disse logistikkaktørene kan bli berørt av streiken: “Vanskelig”

Står for tur på fredag.

Rundt 24 500 medlemmer i LO og YS ble tatt ut i streik mandag. Førstkommende fredag vil ytterligere 16 000 tas ut i streik, og blant de på listen står transportaktørene Postnord og DB Schenker.

Storstreiken rammer blant annet industrigiganter, brygger og ferger – inkludert Ikea og Felleskjøpet som begge har sett seg nødt til å stenge helt eller delvis butikker og varehus. E24 meddeler dessuten at Rema 1000 står i fare for å bli rammet hardt av streiken, i motsetning til sine konkurrenter, ettersom de er organisert hos NHO og ikke hos Virke slik Norgesgruppen-butikkene er.

Annonse

Postnord har foreløpig ikke uttalt seg i media om streiken, ei heller overfor Ehandel. DB Schenker Norge har publisert en driftsmelding hvor det kommer frem at alle organiserte i produksjonen og på kontorene i Schenker AS tas ut i streik fredag 21. april kl.06:00.

Selskapet vil av den grunn ikke kunne opprettholde normal drift med de ansatte som er uorganiserte og eller organisert i andre forbund. Det vil være særlig vanskelig å opprettholde produksjonen for alt gods som skal terminalbehandles, skriver DB Schenker Norge på sine nettsider.

Nils Petter Buer, markedsførings- og kommunikasjonsansvarlig i DB Schenker Norge, sier til Ehandel at han ikke kan fortelle stort mer enn hva som står publisert på deres sider.

Vi jobber iherdig med å forberede oss på dette, så vil vi gi informasjon på hjemmesidene etter hvert som det utvikler seg. Vi håper selvfølgelig ikke på utvidelse, men må forberede oss på det, sier Buer.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!