Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Disse produktene jakter nordmenn på denne uken

Ardalan Fadai v/Nets, Thomas Elvestad v/Klarna og Are Vittersø v/Prisjakt.
Foto: Nets/Klarna/Prisjakt
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Hva havner på topp?

ANNONSE

Denne uken raser tilbudene i norske butikker og nettbutikker. Ikke bare er nordmenn ute etter gode kupp til seg selv, men også julegavehandelen vil for mange være unnagjort innen en ukes tid. Nå spår Nets, Prisjakt og Klarna hvilke kategorier og produkter som vil være høyest på forbrukernes ønskeliste denne uken.

En undersøkelse YouGov har gjennomført på vegne av betalingsselskapet Nets viser at det er klær, sko og tilbehør som er mest ettertraktet denne uken. Deretter følger kategoriene elektronikk, pleie- og skjønnhetsprodukter, sports- og fritidsutstyr, og til sist leker.

Størst endringer er er det i antallet som planlegger å handle elektronikk og skjønnhets- og pleieprodukter, med en nedgang fra 57 til 49 prosent og en oppgang fra 25 til 31 prosent i respektiv rekkefølge. Oppgangen i skjønnhetskategorien skyldes kanskje at flere føler behov for å pynte litt på fasaden nå som man er ute blant folk igjen, sier Ardalan Fadai, handelsanalytiker i Nets, i en pressemelding.

Prisjakt har også fulgt med på nordmenns nettsøk den siste tiden. I prisvarslene som er opprettet hos sammenligningstjenesten etter den 1.oktober i år, er det hovedsakelig elektronikk som troner topplistene - og spesielt robotstøvsugere.

Hele tre av fem plasser på topp 5-listen er faktisk robotstøvsugere. På førsteplassen troner Roborock S7+, deretter finner vi Playstation 5 og Airpods Pro på henholdsvis andre- og tredjeplass. På fjerde- og femteplass ligger to andre utgaver av Roborock.

Erfaringsmessig er det mange av disse produktene som kommer til å gå igjen på topplistene når status for årets Black Week-/Black Friday-handel skal gjøres opp i slutten av november, skriver Prisjakt i sin Black Friday-rapport for 2021.

En undersøkelse gjennomført av Klarna viser at to av tre forbrukere skal handle til andre enn seg selv i løpet av Black Week - altså typisk julegaver.

Black Week har blitt en naturlig del av julegavehandelen for mange, og de fleste kjøper gaver og annet som de også ellers ville ha kjøpt, men til en lavere pris. Det tyder på at forbrukerne har blitt smartere og mer bevisste shoppere, sier Thomas Elvestad, markedsdirektør i Klarna Norge, i en pressemelding.

Hos betalingsgiganten er det sport og fritid som ligger på topp innen presangkategorier i Black Week. Deretter følger kategoriene barneprodukter, klær/sko og underholdning, skjønnhetsprodukter og elektronikk på siste plass.

Da gjenstår det kun å se - hvilke produkter vil trone på topplistene om en ukes tid?

Del artikkel: