Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Doblet salg av produkter til hus, hjem og hage på nett

therese.karlsrud.haugen

Nordmenn forbereder seg på hjemmetid.

ANNONSE

Mer enn halvparten av alle nordmenn skal være mest hjemme i sommerferien i år. Det merkes godt på nettsalget av produkter til hus, hjem og hage. Sammenlignet med samme periode i fjor har dette i april og mai økt med 107 prosent, i følge betalingsleverandøren Klarna.

Den voldsomme veksten vi har sett innenfor netthandelen spesielt innenfor denne kategorien tyder på at nordmenn i år i langt større grad rigger seg for en sommerferie hjemme. Da skal det være maksimalt koselig på verandaen eller i hagen og vi unner oss dyrere produkter med ferie- og skattepenger som vi ellers ville brukt på en sydentur, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad, i en pressemelding.

Kraftig økning for boblebad

En av dem som har merket den kraftige økningen i nettsalget under coronaperioden er mspa.no, som er Norges største leverandør av boblebad.

I april i år skal selskapet ha hatt en omsetningsøkning på 190 prosent sammenlignet med april i fjor, fra 6,2 millioner til hele 18 millioner kroner.

I år skal hele Norge feriere hjemme og vi har hatt en eventyrlig vekst, både i april, men også i året så langt. Vi har spesialisert oss på oppblåsbare boblebad, men selger også mye italienske utedusjer og pizzaovner, sier Norges ukronede boblebadkonge, Hugo Grimsrud hos mspa.no.

Ifølge Klarnas undersøkelse mener hele syv av ti at økonomien deres det neste halvåret vil være bedre eller like bra som den er nå.

Når den årlige sydenturen, festivaler og lignende for mange ikke kan gjennomføres som vanlig, samtidig som inntekten er noenlunde lik, er det helt tydelig at en større andel enn vanlig går med til innkjøp av produkter som de kanskje ellers ikke ville ha prioritert, sier Elvestad.

Sport og fritid øker jevnt

Selv om Klarnas undersøkelse viser at flertallet ser for seg sommerferie hjemme, er det også flere som planlegger å feriere i eget land. Mens 28 prosent ønsker å tilbringe det meste av sommerferien på en hytte eller ferieleilighet, planlegger 15 prosent en bilferie. 1 av 10 skal feriere i skog og mark i telt eller lignende.

For et par uker siden kunne blant annet det norske hengekøyeselskapet Amok rapportere om 400 prosent vekst så langt i sesongen.

Nettsalget innenfor segmentet sport og fritid har vært jevnt økende siden koronatiltakene ble innført. Det er nok mange som i år legger seg i en av de svært populære hengekøyene eller slår opp telt med familien i skogen eller ved sjøen for første gang, sier Klarnas markedsdirektør Thomas Elvestad.

Del artikkel: