Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Driver nettbutikk fra stua - omsetter for 30 millioner

Skjermdump: Shopbyshorthe.no
therese.karlsrud.haugen

Skapte nettsuksess i pandemien.

ANNONSE

Under pandemien er det mange som har blitt stående uten jobb eller hatt færre oppdrag enn tidligere. Det skjedde også med Synnøve Sorthe fra Ålesund, som valgte å satse fullt på nettbutikk da krisen inntraff. Det forteller hun i et intervju med TV2.

Kursholderen pleide å arrangere sminke, bli ny- og modellkurs helt til pandemien inntraff, men da forsvant oppdragene og kundene over natta. Dermed ble fokuset rett mot en liten nettbutikk hun hadde hatt på si. Nå er den ikke fullt så liten lenger, men faktisk en millionbedrift, i følge nettstedet.

Jeg har passert 30 millioner kroner i omsetning på 14 måneder. Det er nesten ikke til tro. Da pandemien slo til og Norge ble stengt ned 12. mars i fjor sto jeg uten jobb og inntekt, forteller Synnøve Sorthe til TV 2.

Gjennom nettbutikken som heter Shop By Sorthe selger hun klær og kosmetikk. Siden mars i fjor skal nærmere 27 000 pakker ha blitt pakket og sendt fra stua på Lerstad i Ålesund.

Her gjelder det å stue inn mest mulig på minst mulig plass, sier Synnøve Sorthe, som nå skal ha kjøpt seg et større hus der nettbutikken kan fylle hele underetasjen.

Bakgrunnen for suksessen skal i stor grad ha vært arbeidet som legges ned på innhold til Facebook, der nettgründeren poster hyppige innlegg med stil- og sminketips.

Jeg er stolt over hva jeg har fått til. Jeg er konkurransemenneske som elsker å stå på. Den meste motivasjon jeg kan få er hvis noen ikke har troa på meg - da gir jeg litt ekstra. Og står jeg på litt ekstra i år så kommer nettbutikken min til å nærme seg 50 millioner kroner i omsetning bare i 2021, sier hun.

På Facebook har nettbutikken over 8000 følgere. Samtidig følger 12 000 Synnøve Sorthe sin private gruppe, der hun også oppfordrer medlemmene til å engasjere seg og dele bilder.

Del artikkel: