Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dropper Black Friday - gjør det motsatte: “IKEA kjøper tilbake“

Kenneth Skauge, bærekraftansvarlig i IKEA.
Foto: IKEA
therese.karlsrud.haugen

Skal betale kundene med gavekort.

ANNONSE

Møbelgiganten skal ikke kjøre kampanjer og tilbud under årets Black Week. I stedet skal de kjøpe møbler tilbake fra kundene sine.

Vi er opptatt av å ta vare på det vi allerede har, og at man ikke alltid må kjøpe noe nytt hele tiden. Derfor vil du heller ikke finne Black Friday tilbud her på IKEA; men vi vil istedetfor lansere IKEA kjøper tilbake-tjenesten i alle våre varehus i løpet av Black Week, forteller Kenneth Skauge, bærekraftansvarlig i IKEA til Ehandel.

Med den nye tjenesten kan kunder levere opp til 10 år gamle IKEA-produkter tilbake til IKEA, som vil selge dem på nytt. I retur får kundene et gavekort, som de kan bruke på å handle hos møbelkjeden.

Alle som gir tilbake et gammelt IKEA produkt vil motta et gavekort. Avhengig av tilstanden til møblene som handles inn, kan gavekortet være verdt så mye som 50 prosent av den opprinnelige prisen. Det er noen restriksjoner på hva som kjøpes tilbake, og dessverre tar vi ikke imot senger eller sofaer, forklarer IKEA.

Tjenesten gjelder ikke bare i Norge, men skal tilbys på 27 av IKEAs markeder. Dette er et av tiltakene til selskapet på veien mot målet om å bli 100 prosent sirkulære og klimapositive innen 2030.

Tilbudet om å kjøpe tilbake IKEA-møbler er ikke bare et tilbud som gjelder denne uken, men vil vare lenge, og så lenge kundene våre liker tilbudet. Dette er en tjeneste som er kommet for å bli og vi har allerede testet denne tjenesten på IKEA Ringsaker og IKEA Leangen, sier Skauge.

Hva tror dere vil bli annerledes under årets julehandel?

Vi håper først og fremst at alle får feiret jul med sin nærme og kjære, når den tid kommer. Men frem til den tid, så håper vi at julehandelen vil gå som normalt på IKEA. Vi følger til enhver tid FHIs smittevernregler på alle våre varehus, og om noen ønsker å handle hjemmefra så er jo vår nettbutikk IKEA.no åpen hele døgnet, avslutter Skauge.

Del artikkel: