Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dropper permitteringer og ansetter flere: ”Vi ble overrasket”

HR- og personalansvarlig i Biltema, Victoria Muri Henden.
therese.karlsrud.haugen

"Vi har gått fra å være fysisk butikk til å kun drive med netthandel"

 

ANNONSE

De siste ukene har varehandelen vært underlagt inngripende nasjonale og lokale tiltak. Disse tiltakene har blant annet rammet 22 Biltema-varehus, som har blitt tvunget til å stenge.  Biltema bestemte seg dog raskt for å satse maksimalt på nettbasert Drive in og ikke permittere ansatte. Tvert i mot har selskapet måtte rekruttere flere.

LES OGSÅ: Nå stenger handelen igjen - "en påkjenning"

Sammenlignet med fjoråret ser Biltema en tydelig økning i omsetning over hele landet, og i varehusene som har måtte stenge opprettholdes i snitt 60-70 prosent av salget. I noen stengte varehus har de til og med hatt en økning mot fjorårets tall.

For mange av våre medarbeidere har dette vært en stor omstilling på kort tid. Vi har gått fra å være fysisk butikk til å kun drive med netthandel – en helt annen måte å arbeide på for våre ansatte, sier HR- og personalansvarlig, Victoria Muri Henden, i en pressemelding.

For å håndtere etterspørselen har flere Biltemavarehus måtte ansette ekstra medarbeidere, og allerede 1.april starter flere av deres sommervikarer.

Vi hadde forventet noe trykk i forbindelse med at vi går inn i høysesong, men ikke så mye. Enkelte av varehusene har rundt 700-800 bestillinger per dag som skal plukkes, pakkes og deles ut til bagasjerommene på parkeringsplassen. Dette krever mye logistikk og organisering. Vi ble nok overrasket over antall bestillinger og har måttet gjøre justeringer underveis, men jobber hardt for å nå vårt eget mål om utlevering innen 2 timer.

Biltema skal nå sørge for å ha ansatte på jobb hver dag, også i påsken.

Vi er nok alle klar over at situasjonen kunne ha vært en helt annen som følge av nedstengingen – så vi er svært takknemlige for at kundene velger å handle hos oss, avslutter Victoria Muri Henden.

LES OGSÅ: Kjøp & Hent-forbud oppheves: "Det er positivt"

Del artikkel: