Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

DSV investerer i Autostore: ”Vi skal være best på logistikk og netthandel”

Alexander Kaasa, Senior Manager Business Development, Morten Kleven, Site Director og Ulf Erik Kruger Solheim, administrerende direktør i DSV Solutions.
Foto: Knut Wefring
therese.karlsrud.haugen

Transportgiganten satser på netthandelsbølgen.

ANNONSE

Transportselskapet DSV samler nå hovedkontor, terminal og lager i nytt bygg i Vestby, hvor automatikk står i fokus. En Autostore-løsning skal dekke småvarehåndtering og den økende etterspørselen innen e-handel, meddeler selskapet.

Som et resultat av samlokaliseringen og investering i automatikk, har DSV bestemt seg for at vekst innen e-handel vil være den viktigste bærebjelken for organisk vekst de neste årene, skriver DSV i en mail til Ehandel.

DSV, som opprinnelig er et dansk transport- og logistikkfirma, har tilstedeværelse i mer enn 80 land med 55 000 ansatte på verdensbasis gjennom tre divisjoner: DSV Road AS, DSV Air & Sea AS og DSV Solutions AS. I forbindelse med sammenslåingen i Norge meddeler selskapet at det har vært noen naturlige bortfall, men ingen oppsigelser. 

Vi var tidlig ute og varslet våre ansatte om sammenslåingen og flyttingen til Vestby. Det har på bakgrunn av lengre reisevei naturlig nok forårsaket at noen har sagt opp. Flere av disse har vi også måttet erstatte, men vi har ikke hatt noen oppsigelser som følge av investeringen i Autostore.

AutoStore-løsningen, som er levert av det norske selskapet Element Logic, huser i dag 28 000 kasser, 9 roboter og 3 karusellporter. DSV ønsket et fleksibelt og smart system, som enkelt skal kunne skaleres i takt med sluttkundenes behov.

Vi ønsker å være med på netthandelsbølgen, og for å få til dette er vi nødt til å investere i automatikk som ville gi oss kostnadseffektive løsninger. Vår investering er plassbesparende, samtidig som den gir en økt effektivitet på opptil fem ganger manuell håndtering. De viktigste faktorene for DSV i en slik investering var kvalitet, produktivitet, fleksibilitet og pris, sier Alexander Kaasa, Senior Manager Business Development i DSV Solutions.

Elemtent Logic er godt fornøyde med det nye samarbeidet. Selskapet opplever at terskelen for å investere i AutoStore har blitt lavere. 

AutoStore passer veldig godt for 3PL- virksomheter med sin fleksibilitet og skalerbarhet, så vi er overbevist om at dette vil gi positive effekter for DSV og deres kunder. Terskelen for å investere i AutoStore blir stadig lavere, og vi ser en merkbar økning av AutoStore-prosjekter også for små og mellomstore bedrifter. DSV med sin ekspertise på drift, kombinert med en AutoStore-løsning og programvare levert av oss, er en god sammensetning som bør være interessant for enda flere bedrifter, store som små. Vi i Element Logic ser frem til et godt og langvarig samarbeid med DSV, sier Mats Bjerkaas, daglig leder i Element Logic Norge.

Del artikkel: