Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dustins nye robotlager - øker effektiviteten med 25 prosent

therese.karlsrud.haugen

Setter opp tempoet med Autostore.

ANNONSE

Den nordiske IT-partneren Dustin skalerer opp logistikken på sentrallageret i Rosersberg, nord for Stockholm. Der har selskapet investert i robotlager fra Autostore, som skal øke antall ordrelinjer til 1600 i timen. Det tilsvarer 75 prosent av alle ordre.

Rundt 60 roboter skal plukke varer i 35 000 kasser på en 1300 kvadratmeter stor lagerplass og dermed øke effektiviteten med 25 prosent. Roboten frigjør også et lagervolum på 8000 kubikkmeter, hvilket gir Dustin 15 prosent større lagerkapasitet.

Med det automatiserte lageret skal vi fortsatt levere kundetilfredshet på høyeste nivå. Vi vil blant annet kunne håndtere ordre senere på dagen og dermed forkorte leveringstidene for de nordiske kundene. Et effektivt og automatisert logistikkonsept er dessuten en viktig suksessfaktor for å beholde og styrke vår førende posisjon på markedet og fortsette å skape vekst, sier Jenny Ring, EVP Supply Chain hos Dustin, i en pressemelding.

Dustin har i dag mer enn 1800 medarbeidere, og en omsetning på rundt 12,5 milliarder svenske kroner.

Autostore passer godt til netthandelen og det er akkurat som om denne modellen er laget for Dustin. Vi har et veldig stort sortiment med ca. 255 000 produkter, hvor mesteparten av produktene er relativt små.

Del artikkel: