E-handlere forteller: Disse plattformene bruker vi – og hvorfor

"Vi følger tett med på utviklingen".

Hvilke plattformer er de mest populære blant norske e-handlere? Det var vi i Ehandel nysgjerrige på. Vi tok derfor kontakt med en rekke norske netthandelsaktører, og stilte dem de to enkle spørsmålene: hvilken plattform bruker du, og hvorfor?

Vi har fått svar fra både store og små aktører, totalt 20 norske nettbutikker. En plattform skiller seg ut og det er Shopify. 7 av de 21 nettbutikkene vi har vært i kontakt med har valgt nettopp denne løsningen.

Annonse

Hvorfor? Stort sett alle de syv som svarte at de har valgt denne plattformen forteller at det er fordi den er enkel å bruke. Også gründeren av nettbutikken Hippi Grace, som forøvrig ble kåret til årets nettbutikk tidligere i år, forteller at plattformen har brukervennlige løsninger.

Plattformen har brukervennlige løsninger - man trenger ikke å kunne kodespråk. Den har god funksjonalitet - et stort utvalg av ulike designløsninger tilpassetvåre varegrupper/kategorier. Vi kan enkelt integrere den mot de mest populære betalingsløsningene og den har mange ulike apper med funksjoner som kan integreres for å gi kundene en bedre brukeropplevelse. Shopify er dyktige på å utvikle ny teknologi som øker kundeopplevelsen.

Vi har integrert Shopify mot POS dataløsning for multikanal og vårt ERP-system, plattformen er kompatibel med andre løsninger. De har god kundestøtte 24/7 via mail, telefon eller chat, forteller Toril Opsal Thorp, gründer av Hippi Grace, til Ehandel.

Nettbutikken for hårfargingsprodukter, ByBente, har bestemt seg for å bytte til Shopify.

I dag bruker vi Woocommerce men skal flytte over til shopify pluss ettersom mange plugin gir tekniske problemer og at siden blir tung. Shopify pluss gir oss mange flere muligheter uten at utvikler trenger å være involvert, sier Bente Hafslund, gründer og daglig leder i ByBente.

Foruten Shopify fordeler plattformvalgene seg slik: tre har valgt Woocommerce, to har valgt Quickbutik, to har valgt egenutviklede plattformer og de resterende bruker Norce, Magento, Optimizely, Sanity, og Multicase.

"Har en levetid på 3-5 år"

Nettbutikken Floyd har brukt Magento siden 2014 og oppgir open source-tilnærmingen som hovedårsak.

Magento har hatt et stort økosystem av tredjeparter som har kunnet tilby funksjonalitet og fleksibilitet utover kjernefunksjonalitet samt plattformen hadde god brukervennlighet. Magento har også hatt flere gode partnere i Norge, og for Floyd har det alltid vært viktig med en god lokal partner, forteller Alf Johndal, nyansatt CDO i Floyd.no, til Ehandel.

Han forteller videre at da nettbutikken ønsket å forbedre sitt responsive design, hastighet og brukervennlighet på mobil, oppgraderte man hele sin tech stack og valgte i prosessen å gå for en Headless Adobe Commerce PWA-løsning.

Annonse

Adobe Commerce (Magento) har blitt mer Enterprise etterhvert med de fordeler og ulemper det bringer, men er skalerbart, har et stort økosystem av integrasjoner og vi har en sterk støttespiller i PearlConvert. Dog er det slik at en plattform har en levetid på 3-5 år i dagens verden, MACH og AI er i vinden så vi følger tett med på utviklingen for å kunne ligge i forkant og hele tiden forbedre kundeopplevelsen på Floyd.no, sier Johndal.

Nytelse.no og Blivakker har derimot valgt å gå for egenutviklede plattformer. Årsaken til at Nytelse.no har gått for dette alternativet, er ifølge pressesjef Maria K. Ebbestad at man ønsket en skreddersydd løsning.

Vi i Nytelse.no bruker egenutviklet plattform. Dette gjør vi for å ikke knytte til oss sub-optimale tredjeparter som både er dyre, lite effektive og lager systemer som passer for alle - mens vi ønsker ett system er skreddersydd for vårt behov. Vi har også ett behov for å løpende endre oss i takt med trender og markedet, dette får vi til raskere når vi selv har full kontroll over utviklingen, forteller Ebbestad.

"Fremtidsrettet plattform"

Sindre Landevåg forteller at de i Get Inspired bruker plattformen Optimizely. Dette fordi plattformen håndterer det selskapet ønsker, samtidig som den er skalerbar for fremtiden.

Felleskjøpet, som i dag bruker Episerver, skal oppgradere til den nyeste versjonen av Optimizely. Episerver kjøpte i 2020 det amerikanske selskapet Optimizely og tok med det også varemerket. Alle tidligere tjenester fra Episerver er videreført og brandes nå under navnet Optimizely.

Vi bruker i dag Episerver. Den skal byttes til Optimizely i løpet av det neste året.  Dette vil gi oss en mer brukervennlig og fremtidsrettet plattform, som setter oss i stand til å forbedre kundereisen i langt større grad enn dagens plattform gjør, forteller Sigbjørn Vedeld, seniorrådgiver kommunikasjon i Felleskjøpet Agri, til Ehandel.

Wix Stores er størst

Det er ikke til å legge skjul på at vår lille undersøkelse ikke kan gi et konkret svar på hvilke plattformer som er de mest populære, men det gir et lite innblikk i hvordan e-handlere tenker rundt valg av plattform.

Tall fra BuiltWith viser at Wix Stores faktisk er den plattformen som brukes av flest nettbutikker i Norge, med en brukerandel på 28 prosent. Deretter følger Shopify med 17 prosent, Squarespace med 16 prosent og Woocommerce med 15 prosent.

Her følger oversikten over e-handlere vi har vært i kontakt med, og hvilken plattform de bruker: 

Ønsker du å være med på neste liste? Send oss en mail på tips@ehandel.com! 

Utsøkt.no Shopify
Pawtalk.no Shopify
Rosegold.no Quickbutik
Snuto.no Woocommerce
Skadedyrproffen.no Woocommerce
MyMuse.no Shopify.
Richbeauty.no Shopify
Blivakker Egenutviklet
Indusiadesign.no Shopify
NFA KHAN Shopify
Minnasydd.no Quickbutik
Felleskjøpet Optimizely (tidl. Episerver)
Skittfiske Multicase
Bildeler.no Sanity
Get Inspired Optimizely (tidl. Episerver)
Hippi Grace Shopify
Floyd.no Magento
Nytelse.no Egenutviklet
Coolstuff Norce
ByBente Woocommerce

 

Oppdatert: Denne artikkelen ble endret 17.mars grunnet en misforståelse knyttet til merkevareendringen fra Episerver til Optimizely.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!