Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Egmont med milliardinvestering - kjøper opp Royal Design

Cato Broberg, administrerende direktør for Egmont Publishing E-commerce
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Vi har hatt øynene på RoyalDesign i mange år"

ANNONSE

Nå økes porteføljen til Egmont Publishing med en ny netthandelsinvestering, nemlig Royal Design Group. Det er Verdane og eEquity som står for salget av selskapet som omsetter for nærmere en milliard kroner.

Vi har hatt øynene på RoyalDesign i mange år. Vi har hatt som ambisjon å utvide vår posisjon innen kategorien "Hjem og interiør" - samtidig som vi fokuserer på å fremme positive kundeopplevelser gjennom inspirasjon og shopping. Vi ser fram mot å kunne støtte RoyalDesigns utvikling og tilvekst gjennom et langsiktig og aktivt eierskap, sier Cato Broberg, administrerende direktør for Egmont Publishing E-commerce, i en pressemelding.

Egmont Publishing har de siste årene etablert en solid posisjon innen netthandel, og har tidligere investert i selskaper som Jollyroom, Outnorth og Fjellsport. Nå tar de fullt eierskap over Royal Design Group, men Verdane blir sittende i styret ut 2021 for å bidra til en smidig overgang.

Vi på Verdane er stolte over et givende samarbeid med teamet på Royal Design Group og eEquity, der vi har kunnet dra nytte av Verdanes erfaring fra over 30 andre investeringer i netthandel, hittil, sier Daniel Ahlstrand, investeringsansvarlig hos Verdane.

LES OGSÅ: Norsk start-up får internasjonal oppmerksomhet: "Vi tør å tenke nytt"

Ahlstrand forteller hvordan selskapet har gått fra 150 millioner kroner i 2017 til nå nærmere en milliard kroner i omsetning, i tillegg til å ta en ledende posisjon på det Nordiske markedet med en tydelig tilvekstplan også utenfor Norden.

Det føles utrolig trygt å kunne gi stafettpinnen videre til teamet på Egmont, som med hell har videreutviklet flere tidligere Verdane-selskaper, sier Ahlstrand.

Tidligere i år investerte Egmont Publishing i garn- og strikkebutikken Garnius.no, med målet om å gjøre nettbutikken til en ledende nordisk aktør. De har siden fortalt at de ønsker å investere i ett til to selskaper hvert år.

Harald Ennen, styreleder i Royal Design, fortsetter i samme rolle. Han er også administrerende direktør i svenske Outnorth og norske Fjellsport, som også inngår i Egmont Publishing-gruppen.

Del artikkel: