Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Ehandelstrender er tilbake – nå også i Norge

Urban Lindstedt er klar for å dele sine e-handelsinnsikter med våre lesere – i podkastformat.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Lindstedt vil bidra med sin kunnskap om bransjen.

ANNONSE

Urban Lindstedt, gründer og programleder, gjør en omstart av podkasten Ehandelstrender som tidligere har vært publisert på vår søsterside Ehandel.se. Denne gangen skal også våre norske lesere få noe å lytte til – når første episode publiseres 6.september i den norske versjonen av podkasten kalt Netthandelstrender.

Lindstedt har tidligere drevet egen e-handel innen yoga-segmentet og har jobbet med å overvåke e-handelsbransjen som journalist siden årtusenskiftet. I første episode gjestes podkasten av gründerne bak GamEra samt den administrerende direktøren i nettapoteket Farmasiet.

Ehandel er det mest avanserte vi gjør innen digitaliseringen akkurat nå. Min podkast vil bidra med kunnskap, spådommer om fremtiden og eksempler fra e-handelsverden. Jeg tror at podkasten kan spille en viktig rolle akkurat nå, når det er litt skjelvinger og ingen akkurat vet hvordan ekspansjonstakten vil se ut fremover, sier Lindstedt til Ehandel.

Det er seks år siden han startet podkasten Ehandelstrender av egen interesse, men også fordi han så et behov å løfte gode eksempler innen bransjen, og til bransjen. Dette i tillegg til å kunne by Sveriges e-handelsbransje på spennende spådommer om fremtiden.

Det finnes enormt mye å fortelle om, ikke minst er det interessant å se ut over i Europa. Se bare på Nederland der Budbee nå utvider, et ekstremt interessant land, også Polen tror jeg e-handlere i Sverige kan lære mye av.

260 episoder rakk det å bli innen podkasten tok en pause for å nå gjenoppstå. Og selv om man kan trekke mange likheter mellom Norge og Sverige, er det klart at de to markedene skiller seg fra hverandre på mange punkter. Derfor blir det denne gangen to podkaster – én til de norske og én til de svenske lytterne.

Podkasten din heter jo Netthandelstrender i Norge, Ehandelstrender i Sverige. Hvilke trender ser du innen e-handelen i Norge og Sverige akkurat nå?

Gjenbrukstrenden vokser seg sterk og det tror jeg at den fortsatt kommer til å gjøre. Jeg tror også at tiden snart er her, hvor vi ikke lenger snakker om begrepet e-handel, men at det heller er integrert i hver enkelt virksomhet.

Urban Lindstedt er 55 år gammel, har fire barn og en hund – og bor i Stureby. Han driver også andre podkaster innen historie.

Jeg tok beslutningen om å kjøpe hund under pandemien, som alle andre, og det er den beste avgjørelsen jeg har noensinne har tatt. Hundeinteressen er ganske ny, men interessen for e-handel har vært til stede lenge, akkurat som som min historieinteresse.

Første episode på Ehandelstrender går ut førstkommende torsdag. Der har Lindstedt hatt besøk av Ica-sjef Anna Beacklund, Head of Data Science i Ica. Om episoden røper han at de er innom teamet AI, hvor Anna er utrolig dyktig, samt at lytterne kan glede seg til en spennende episode.

Del artikkel: