Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Eier av koffertkjeden Morris tvinges til rekonstruksjon

Jonas Ottosson, daglig leder og koncernsjef i Venue Retail Group.
therese.karlsrud.haugen

Har søkt om konkursbeskyttelse.

ANNONSE

Det svenske motekonsernet Venue Retail Group, som blant annet eier koffertkjeden Morris, har nå søkt om "företagsrekonstruktion" i Stockholm tingrett etter økonomiske problemer. Det kan sammenlignes med konkursbeskyttelse.

Dette etter krav fra selskapets største kreditor Nordea, som også vil at VRG gjennomfører en nyemisjon for å hente minst 40 millioner svenske kroner samtidig som hovedeieren må stille med samme sum.

LES OGSÅ: Kjøper konkursboet til Notabene for andre gang

- Likviditeten er fortsatt anstrengt. Under virksomhetsåret 2018-2019 har flere store handlings- og endringsprogrammer påvirket salget og resultatet negativt. Satsningen på online-virksomheten, som på sin side viser sterk salgsvekst, har ennå ikke kompensert for nedgangen i salget fra nedlagte butikker, skriver selskapet i en pressemelding.

For å bespare kostnader og styrke lønnsomheten fremover kreves det at selskapet legger ned flere butikker, at de fysiske butikkene og nettbutikken knyttes bedre sammen og at antall arbeidstimer i butikkene reduseres. I Norge har kjeden 41 butikker.

Del artikkel: