Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Eksplosiv vekst for frakttjeneste: ”Forventer 25 000 brukere i 2021”

Ådne Andegaard, Bård Bratsberg og Stig Andengaard i Pakkepost.no.
therese.karlsrud.haugen

Regner med 25 millioner i omsetning.

ANNONSE

Etter å ha jobbet mange år med netthandel, gikk Stig Andengaard, Ådne Andengaard og Bård Bratsberg sammen om å lage en egen tjeneste for frakt. Det har skapt store interesse i bransjen.

Siden Ehandel snakket med Pakkepost.no i fjor sommer har tjenesten gått fra 1600 til 10 000 brukere. For mange mindre nettbutikker, har dette blitt løsningen for å få tilgang til bedre fraktpriser.

LES OGSÅ: Ny frakttjeneste for nettbutikker - 1600 brukere på halvannen måned

Det er helt vilt! Vi var jo fornøyde med 1600 kunder i sommer og hadde absolutt ikke forventet dette. Men det er bevis på at etterspørselen etter lave fraktpriser og enkle løsninger er stor, sier Bård Bratsberg i Pakkepost AS, til Ehandel.

Det nye postselskapet fra Skien tilbyr også frakt for privatpersoner, som Bratsberg anslår at står for rundt 40 prosent av kundebasen. Resten kommer fra bedriftsmarkedet.

Den automatiserte tjenesten gjør at kunder kan bestille og printe sendelapp selv. Pakken leveres inn på nærmeste Postkontor eller Post i Butikk og sendes med Bring, PostNord eller Fedex.

Kan du forklare hvordan tjenesten fungerer?

Det er veldig enkelt. Først oppretter du en konto på Pakkepost.no, hvor du blir automatisk avsender. Dersom man for eksempel driver flere nettbutikker kan man legge til flere avsendere. Vi har ferdigsatte størrelser på pakkene og fraktsatser velges etter størrelse og vekt på pakke. Dermed får man flere valg, blant annet om pakken skal leveres til postkontor eller til dør. Vi har også en kalkulator, hvor kunden selv kan regne ut volumvekt. Til slutt betaler man og får sendingslappen tilsendt på mail. Denne skrives ut og klistres på pakken.

Frakt til utland

For nettbutikker tilbyr Pakkepost integrasjon mot de mest populære nettbutikkplattformene som Shopify, Woocomerce,og Prestashop. I tillegg kan man bestille emballasje, pappesker, sendingsmateriall samt label printere.

Dette har blitt veldig godt mottatt i markedet og mange nettbutikker har en integrasjon med Pakkepost.no. Kundene kan også velge å bruke emballasje fra oss, men det er kun en ekstratjeneste og ikke et krav.

Hva er nytt siden sist?

Helt nytt nå er muligheten for booking av frakt til utland. Alle sendinger til og fra utland gjøres i samarbeid med Fedex og kan sendes hvor som helst i verden på 3-5 dager, forteller Bratsberg, og legger til:

I januar 2021 lanserte vi også en importfunksjon fra utland. Dette gjelder både selskaper og private som ønsker og ta inn varer og gods fra utlandet. Dette gjelder både containere via sjøfrakt, men også paller på fly. Vi har over mange år bygd oss et nettverk innen frakt over hele verden, og dette kommer nå pakkepost-brukerne til gode. Vi er allerede godt i gang med flere containere fra blant annen Kina for våre kunder, sier Bratsberg.

Pakkepost er et prosjekt ved siden av nettbutikkene Ventilasjonsfilter.no, Pvcflis.no, Caffevero.no, Lillagorilla.no og Belysning.no, som de tre gründerne også driver.

Vi bygger nå stein for stein for å lage en frakt portal som kan erstatte alle dyre CRM-systemer, som finnes på markedet. Det gjør at mindre nettbutikker vil ha tilgang til samme funksjoner for frakt som de største og dyreste har.

Satser i nytt marked

I første halvdel av 2021 åpnes også muligheten opp for svenske forbrukere og nettbutikker, når Postpaket.se lanseres der.

Frem til nå har vi fokusert på Norge, som har gitt oss mange gode tilbakemeldinger. Det blir derfor veldig spennende å lansere i Sverige, som er et større e-handelsmarked.

Pakkepost AS går i 2021 mot en årlig omsetning på 25 millioner kroner og forventer å ha rundt 25 000 aktive brukere innen utgangen av året.

Basert på stigningen og den eksplosive veksten vi har hatt til nå, regner vi med å ha 25 000 kunder innen utgangen av 2021.

Del artikkel: